Gyermekotthon lakóit látta vendégül a Vadásztársaság

1313

Halmozottan sérült gyermekeket látott vendégül a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság. A fóti gyermekotthon lakói, még sosem jártak vadászháznál. A rendhagyó napon megismerkedhettek a vadászok szokásaival, a fegyvereikkel és még vadat is etettek.

Ő itt Roland a fóti Gyermekotthon egyik lakója. Már nagyon várta a napot, hogy eljusson a ceglédi Vadásztársasághoz.

HORVÁTH ROLAND: ,,Soha nem voltam még ez az első és nagy reményeket fűzök hozzá, mert érdekel a vadászat és az, hogy hogyan terítik le az állatokat, meg minden, úgy hogy remélem, hogy jó lesz.”

Roland már sokat olvasott a vadászatról, úgy gondolja, hogy egy nagyon izgalmas foglalkozás.

HORVÁTH ROLAND: ,,A legjobban azt várom, hogy megmutassák a puskákat, testközelből, hogy láthassam szétszedve, esetleg meghallgathassam, hogy milyen hangja van a puskának és megnézzem, hogy milyen lövedéket használnak, amivel az állatokat leterítik.”

A Gyermekotthon dolgozói és lakói örömmel vették a meghívást, hiszen mint mondták keveseknek adatik meg, hogy egy vadásztársaságnál vendégeskedjenek. Egyébként már nem először járnak a környéken – mondta az egyik kísérő.

,,Nagyon örültünk neki, Ceglédre egyébként is gyakran járunk, mert itt van egy Ceglédbercelen gyógyüdülés számunkra. A gyerekek szeretik ezt a környéket. Vadászni még nem voltak, tehát ez, fiúknak felkeltette a figyelmét, a lányoknak inkább a vadetetés része az, ami érdekli.”

A ceglédi Vadásztársaság ragaszkodott ahhoz, hogy olyan gyermekeket lássanak vendégül, akik számára nehéz a természetbe való kijutás – mondta az elnök, Földi Pál.

FÖLDI PÁL, elnök, Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság: ,,Itt mindjárt arra gondoltuk, hogy legyenek olyan gyerekek, akik mozgássérültek, tehát őket hozzuk ki és ő velük ismertessük meg a vadászatot. Ők is tudjanak róla beszélni, tudják mi az. Lássák a természetet testközelből.”

Mindemellett az elnök fóti és nagyon jó kapcsolatot ápol a gyermekotthonnal. A rendhagyó napon a Pipacs Vadászkürt Együttes is bemutatót tartott.