Tisztújító közgyűlés

1577

Tisztújító közgyűlést tartott a Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület. Az elnöki pozícióra újraválasztották Lukács István nyugállományú alezredest. A közgyűlésen értékelték a tavalyi évet és az idei tervekről is egyeztettek.

Sikeres és programokban gazdag évet zárt a Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület.

LUKÁCS ISTVÁN nyá. alezredes, elnök, Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület: ,,Meggyőződésünk, hogy a folyamatos megújulás az egyesületünk létének a záloga. Kijelenthetjük, hogy rendezvényekben gazdag, mozgalmas és eredményes ciklust tudhatunk magunk mögött.”

Egyebek mellett az egyesület támogatott egy buszos kirándulást, valamint anyagi segítséget nyújtott a beteglátogatásokhoz. Rendszeresen szerveztek színházlátogatásokat, valamint erdélyi kiránduláson is jártak. A legnagyobb számban vettek részt az idősek testébresztő fesztiválján is, ahol előkelő helyezéseket értek el. A tavalyi év legfontosabb fejlesztése a klubház tetőfelújítása volt, az önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően. Számos előadót is meghívtak, a legkülönbözőbb témákban. Rendszeresen tartottak névnapokat, kiállításokat.

LUKÁCS ISTVÁN nyá. alezredes, elnök, Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület: ,,Elkészítettük a tagság részére az újfajta bankkártya méretű laminált tagsági igazolványokat. Az igényeknek megfelelően legyártottuk az egyesületi trikónkat, mely a városi rendezvényeken jelentősen erősítette az együvé tartozás szellemét.”

Ezt követően a felügyelő bizottság elnöke, Kocsis István beszámolóját hallhatták az egybegyűltek. A közgyűlés vendége volt a polgármester, Takáts László is, aki köszönetét fejezte ki a tagságnak.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Nagyon sokat segítenek abban a munkában, amit mi is a városért végzünk. Jó tudni, hogy van egy csapat, itt látszott, hogy nagyon sok olyan önkormányzati rendezvényen számíthattunk önökre, amit nem mondhatok el mindenkiről.”

A szervezet munkáját a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének alelnöke, Vörös Lászlóné is méltatta.

VÖRÖS LÁSZLÓNÉ, nyá. ezredes, alelnök, BEOSZ: ,,Nagy örömmel jöttem és nagy örömmel hallottam mindazt, hogy ez a közösség mekkora áldozatokat hoz, milyen tevékenységet folytat. Hogyan tartják össze egymás iránti szeretetükkel ezt a kis közösséget.”

Az éves beszámoló közgyűlésen az egyesület több tagja is elismerést vehetett át áldozatos és kitartó munkájáért. A tisztújításon pedig új elnökséget állítottak, az elnöki pozícióra újraválasztották Lukács István nyugállományú alezredest.