Győzelem a rangadón

908

A férfi kézilabda NB I Pest-megyei rangadóján a Vác együttesét látta vendégül a Ceglédi KKSE.

Az első percekben, egészen 6-6-os állásig, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A forgatókönyv addig valamennyiszer ugyanaz volt: a hazaiak vezető góljára válaszoltak a vendégek. 6-6 után egymás után három ceglédi gól esett. Grbovic – amikor csapata emberhátrányban játszott – nyitotta meg a gólok sorát, amit Bíró majd Perisic találata követett.

A játékrész végére a Vác hatgólos hátrányba került, 17-11 volt ekkor az állás. Fordulás után egy ideig még megmaradt a két gárda közötti jelentősebb távolság, de mint később kiderült, tartogatott még izgalmat az összecsapás. Ugyanis a néhány héttel korábban edzőt váltó Duna-partiak egy pillanatra sem adták fel a pontszerzés reményét, aminek eredményeként sikerült is felzárkózniuk, és amikor a szélső Vasic megszerezte harmadik gólját is, már csak két találattal, 25-23-ra vezettek a vendéglátók.

Szerencsére ennél közelebb már nem kerültek ellenfelükhöz a vendégek, amihez persze kellettek a kapus, Bősz bravúros védései, no meg Bíró, Grbovic és Perisic eredményes játéka is. A Vác 30-25 után egymás után három gólt dobott, így kozmetikázta a találkozó végeredményét 30-28-ra. A hazaiak 30 góljából  Perisic 9, Grbrovic 7, Bíró 6, Lászlai és Lepsényi 2-2, míg Borsos, Tóth, Andelic és Hódi 1-1-et szerzett.