Sima győzelem

1076
A kép korábbi mérkőzésen készült.

A csütörtökön, Moszkvában, az Európa-kupában aratott fantasztikus győzelem után az NB I őszi idényének záró fordulójában a Vasast fogadta a Gál József Sportcsarnokban a CEKK női kosárlabdacsapata.

Nehezen lendültek játékba a hetente két mérkőzést játszó és közben sokat is utazó ceglédiek, így a 0-5-ös kezdés után még a 7. percben is a vendég Vasas vezetett 13-12-re. Ezután viszont fordult a kocka, a CEKK fordított, a vezetést pedig a későbbiekben már nem is adta ki a kezéből. Schlemer mindkét palánknál remekül szedte a lepattanókat, majd a ziccerek többségéből pontokat szerzett, Katona folyamatosan lendült játékba, ami után több bravúros betörést, kosarat és gólpasszt is láthattunk tőle. Nagy-Bujdosó, a csapat vezéregyénisége a pálya sarkából egy ritkán látható, bravúros gólt szerzett, majd a pontjai termelését egy triplával zárta. A CEKK a négyből három negyedet – 22-17-re, 21-15-re és 22-16-ra – nyert meg, az utolsó pedig az utolsó másodpercben a saját térfélről dobott vendégkosár miatt nem lett egyenlő.

A ceglédiek végül 79-65-re nyertek, sikerük igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben. A 79 pontból Nagy-Bujdosó 22, Schlemer 13, Katona 11, Skoric és Kobolák 8-8, Serbán 7, Maksimovic  és Medgyessy 3-3, Kányási és Ruttner 2-2-t dobott.