Győzött a Vasutas

488

A labdarúgó NB II harmincnegyedik fordulójában a sárga szerelésben pályára lépő Ceglédi VSE a Budafoki MTE együttesét fogadta. A találkozót Bogár Gergő vezette, segítői Kepe Arnold és Szvetnyik Bence voltak.
Az első negyedóra a vendégeké volt, akik a 12. percben álltak először legközelebb a góllövéshez. Ekkor a védők között kilépő Kercsó kapott remek és pontos átadást, már csak a kapus, Mursits állt vele szemben, aki óriási bravúrral, a keresztléc segítségével védte a mintegy 10 méterről leadott lövést. Ezután a mezőnyben kiegyenlítettebb lett a játék, de a kapura továbbra is a budafokiak voltak veszélyesebbek, akik ebben az időszakban akár három gólt is szerezhettek volna. A 28. percben Farkas a saját kapuja előterében passzolt rossz helyre, az ellenfél csapatkapitányához, Kovácshoz. Lőtt is a senkitől sem szorongatott, üresen hagyott középpályás, de néhány centit tévedett, a nagy kapu helyett a keskeny keresztlécet találta el. Egy perccel később Kovács a jobboldalon húzott el, a kapu elé laposan belőtt labda elsuhant a kivetődő Mursits és a berobbanó Pölöskei előtt is. Az újabb lehetőségre 39. percig kellett várni, amikor a szerencse újból a ceglédiek mellé szegődött. Kulcsár szabadrúgásból a 16-oson belülre ívelt, a labdát Khiesz fejelte a kapu elé. Pölöskei is fejelt, a labda a keresztlécről pattant szögletre. A hazaiak első helyzete a 46. percben alakult ki, amikor Földi egy jó csel után 18 méterről lőtt, de a labda elkerülte a kaput.
A gólnélküli első félidő után a másodikban már három támadást sikerült eredményesen befejezniük a csapatoknak. De a gólokon kívül is történt egy-s más. Az 55. percben – a találkozó során nem először – Mursits bizonyította jó formáját, amikor a Farkason túljutó Kovács lövése róla pattant vissza a mezőnybe. Fölényben játszott a Budafok, a vezető gólt a 60. percben mégis a hazaiak szerezték meg. Fejes keresztlabdáját Wild még elérte a játéktéren belül, középre ívelt, Földi pedig az elmélázó védők között a kapuba gurította. 1-0. Sőt, a 74. percben akár 2-0-ra is alakulhatott volna az állás. Ekkor Kárász kapott indítást, de Kirják szorításában, nagy helyzetből nem találta el a kaput. Három perccel később az egyenlítéshez, vagy akár az állás megfordításához, komoly esélyhez jutott a Budafok. A Vankó ellen szabálytalankodó, ezért a második sárga lapját begyűjtő Wildet állította ki a játékvezető. Az emberelőny pedig a 83. percben góllá érett: Kulcsár a sérüléséből felgyógyuló, csereként beálló Ihrig-Farkashoz továbbította a labdát, ami a lövést követően a jobb alsó sarokba került. 1-1, és levegőben lógott a második vendéggól is, de a 86. percben Kovács lövését Mursits ismét védeni tudta. A gól végül meg is érkezett. de nem a várható, hanem a másik oldalon. A Vasutas két védője, Preklet és Farkas okozott zavart a fővárosiak védőfalában. Végül a kapusról kipattanó labda Szilágyihoz került, aki azt – a 90. percben – a hálóba bólintotta.
A Budafoknak volt több és nagyobb helyzete, a mérkőzést mégis a jóval kevesebb lehetőségéből két gólt szerző, a kiállítás után hősiesen védekező Ceglédi VSE nyerte meg 2-1-re.