Gyümölcsökből, zöldségekből készült alkotások

889

Zöldségekből és gyümölcsökből készítettek különböző alkotásokat az egészséghét keretein belül a Várkonyi István Általános Iskolában.  A diákokat különböző szórakoztató foglalkozásokkal szeretnék az egészséges életmódra ösztönözni – mondta a szervező Milusné Józsa Márta.

A különböző gyümölcsök és zöldségek voltak a középpontban az egészséghét keddi napján a Várkonyi Iskolában. A gyerekeknek különböző alkotásokat kellett készíteniük.

MILUSNÉ JÓZSA MÁRTA, szervező pedagógus: ,,Nem titkolt célom ezzel, hogy megismertessem a gyerekekkel azokat a gyümölcsöket, zöldségekkel, amit még nem is láttak. Itt meg is kóstolhatják, mert bőségesen jut. Ebben is mindig megpróbálunk újítani, volt amikor ők maguk hozhattak ötleteket, most például képeket vetítek ki és minden osztálynak meg kell csinálni egy feladatot. Nem túl nehezek természetesen.”

A már hatodik éve megszervezett programmal az egészséges életmódra szeretnék felhívni a figyelmet.

MILUSNÉ JÓZSA MÁRTA, szervező pedagógus: ,,Mindenképpen az egészséges életmódra szeretnénk felhívni a figyelmet. Most már hatodik éve szervezzük meg az egészséghetet. A gyerekek nagyon várják mindig. Igazából megpróbálom ezt a hetet úgy összeszedni, hogy az egészség minden dimenzióját megtaláljuk benne. Gondolok itt a mozgásra, táplálkozásra, lelki egészségre. Játékos formában próbáljuk megismertetni a gyerekeket ezekkel.”

A diákok lelkesen faragták különböző alkotásaikat. Az egyik csapat például egy vonatot készített a zöldségekből.

MÓD KLAUDIA: ,,Uborka lesz az alapja és különböző zöldségeket teszünk még rá. Lesz rajta répa, fű és uborka is.”

A gyerekek nem csak az iskolában otthon is próbálnak odafigyelni a megfelelő táplálkozásra.

MÓD KLAUDIA: ,,Igazából próbálunk mindig egészséges ételeket enni, zöldségeket, gyümölcsöket főképp. Vagy ezekből készült ételeket.”

Az intézményben egyébként nem csak ezen a héten, hanem egész évben az egészséges életmódra ösztönzik a diákokat.