Hangszerbemutatót tartottak az óvodásoknak

871

Hangszerbemutatóra várta ma a Zeneiskola és a Táncsics iskola a város nagycsoportos óvodásait. Az intézmények így szeretnének kedvet csinálni a gyerekeknek a zene tanuláshoz. A zeneiskola növendékei bemutatták milyen szépen szólnak a különböző hangszerek, a kicsik pedig közösen énekeltek.

Óvodások énekhangja zengte be a Táncsics Mihály Általános Iskola tornatermét. Hangszerbemutatóra várták ma a kicsiket.

DR. NAGYNÉ KECSKEMÉTI ÁGNES, pedagógus: ,,A zeneiskola növendékei azok a gyerekek, akik itt ülnek a székeken, idejárnak hozzánk. Általában alsó tagozatosok, elkísérték őket a felkészítő tanáraik, illetve a zongorakísérők. Különböző hangszerekkel fogunk megismerkedni. Valamelyik nagyon szépen csilingelni fog, nagyon szép, fényes hangszer, van, amit vonóval fognak húzni, van, amit majd ütögetnek.”

Gyerekénekekkel és népdalokkal kezdődik a zenei nevelés egészen pici korban. A Táncsics iskola tagozatos osztályában már az első évben elkezdik a hangszeres oktatást. A zenei elméleten, illetve a játékos daltanuláson kívül a furulya kötelező hangszer négy éven keresztül, ami sok gyereknek kedvet csinál, hogy másik zenei eszközzel is megismerkedjen.

A gyerekek első osztályban megkapják azokat a zenei alapokat, melyek alapján a következő évben már elkezdhetnek ismerkedni egy újabb hangszerrel. A választásban sokat segítenek ezek a bemutatók, hiszen nagy a hangszer választék a ceglédi zeneiskolában.