Hagyományéltető családi nap a Regehű Lovastanyán

2202

Hagyományéltető lovasnapra várták a családokat hétvégén a Regehű Lovastanyára. Számos különleges programmal készültek a szervezők, volt élménylovaglás, lovasíjász bemutató, valamint relaxációs női lovasterápia is.

Idilli környezetben gyakorolhatták az íjászkodást, a lovaglást kicsik és nagyok egyaránt a Regehű Lovastanyán. A családi nap egy időutazás volt egyben, hiszen a régi korok lovas szokásaival ismerkedhettek a kilátogatók.

ZSÁMBERGER MÁRTON, tulajdonos, Regehű Lovastanya: ,,Azért tartom különlegesnek a mai napot, mert próbálunk eltérni a megszokott lovazástól, lovasélettől. Próbálunk visszafelé menni, tehát minél több dolgot leszerelni a lóról és emellett a hagyományok megélését próbáljuk.”

A tanya létrehozásával egy régi álom vált valóra.

ZSÁMBERGER MÁRTON, tulajdonos, Regehű Lovastanya: ,,Ez nekem gyerekkori álom volt, ami később valósulhatott meg. Szerencsére a kislányom segített benne, neki már megvan a lovasedzői vizsgája is. Több mint tíz éve vettük ezt a tanyát és azóta fejlesztjük kis lépésekkel. Mindig tanulva és rájőve, hogy egyre többet tud az ember, egyre kevesebbet ért a lovakhoz.”

A hagyományos lovaglás mellett a gyermekeknek tartanak játékos, képességfejlesztő lovaglást is, ami rengeteget segít a gyerekek megfelelő fejlődésében.

ZSÁMBERGER MÁRTON, tulajdonos, Regehű Lovastanya: ,,Sajnos a mai világban be vagyunk szorulva a négy fal közé és picit próbáljuk visszaterelni a természet felé a gyerekeket, hogy van más út is, mint a számítógép előtt ülni és nyomogatni a billentyűket.”

A programokat képesítéssel rendelkező szakemberek mutatták be. A lovasíjászatban például Józsa László segédkezett, aki a világhírű Kassai Lovas iskolában sajátította el a nyilazást. A lovastanyán kézműves és ügyességi játékokkal is várták a kicsiket. Valamint ízletes ebédet készítettek a szervezők.