Különleges sporteszközt kapott az iskola

1384

Különleges új sporteszközt kapott a Szent Kereszt Katolikus iskola. A Teqball elnevezésű asztal egy magyar találmány és öt különböző sportágat lehet rajta játszani. A kültéri eszköz könnyen mozgatható, összecsukható és tárolható, valamint víz-és időálló.

A gyerekek birtokba vették a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában felállított Teqball asztalt. Az új sporteszköz két hete érkezett az intézménybe a diákok legnagyobb örömére.

RAJTA LÁSZLÓ, igazgató, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda: ,,Azok az iskolák, akik részt vesznek a Bozsik Programban Magyarországon és aktívak, azok ajándékba kaptak egy ilyen Teqball asztalt, aminek az értéke mintegy 800 ezer forint. Egy kültéri asztalról van szó és két héttel ezelőtt hozták az iskolába. Azóta a gyerekek már gyakorolnak rajta.”

A szünetekben mindig nagy az érdeklődés az új sportasztal körül. Mindenki nagyon szívesen játszik rajta.

RAJTA LÁSZLÓ, igazgató, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda: ,,Ez azért nagyon jó, mert nem csak egy ilyen kötelező sportként az ember alkalmazza órán, hanem rögtön lett egy ilyen közösségépítő hatása. Hozták ki a focit és elkezdtek rajta játszani, tehát maguk fedezték fel. Ráadásul körbeállták és vagy szurkolnak, vagy éppen beállnak játszani. Így szünetekben mozogva töltik az idejüket, szerintem nagyon jó, ha ilyen van az iskolában.”

Ma egy szakértő is érkezett az iskolába. Velkey Balázs animátor arról beszélt, hogy a Teqball egy magyar innováció, egy olyan sportasztal, ami meg van görbítve azért, hogy a labda kipattanjon a játékosokhoz.

VELKEY BALÁZS, animátor: ,,Öt különböző sportágat lehet játszani ezen az asztalon a legnépszerűbb ez a Teqball, amit egy hagyományos foci labdával játszanak. Lábbal, mint egy lábtenisz, speciális szabályokat tettek bele ezáltal sokkal élvezhetőbb és fejlesztőbb is a játék. Ezenkívül van a Teqtenisz, amit egy szivacs ütővel, szivacs labdával játszanak. Ezt főleg gyerekeknek ajánlom, van egy Catch nevezetű játék, ahogy a neve is mutatja ez egy elkapós játék. Ezt az 5-6 éves gyerekek is tudják játszani, mert ugye eléggé magas az asztal.”

De emellett lehet rajta Teqvolley-zni is, ami a röplabdának az asztali verziója és Teqpong-ozni is, amit kipróbáltak a fiatalok és az igazgató is.