Hamarosan elkészül a felújítás

1009

Évente mintegy 10 millió forintot tud megtakarítani az épületenergetikai felújítással a csemői Ladányi Mihály Általános Iskola. Az intézmény iskola kezdésre elkészül, hiszen a munkálatokkal nagyon jól haladnak. Az épületben kialakították a szigetelési rendszert, valamint kicserélték a nyílászárókat és a tetejére napelemek kerültek.

Már március óta zajlanak a munkálatok a csemői Ladányi Mihály Általános Iskolában. Az épületenergetikai felújítást egy nyertes pályázat útján tudják elkészíteni – mondta a polgármester.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Most már vége felé közelít és ez óriási dolog. Még a tavalyi év végén kaptuk az értesítést, hogy környezeti energia hatékonysági operatív program keretében nyert a csemői iskola 233 millió forintot felújításra.”

Az Európai Uniós pályázat által elkészülhetett a szigetelési rendszer kialakítása, amibe a homlokzat, a lábazat és a tetőszigetelés is beletartozik. A felújítandó terület összesen 2850 négyzetméter, ebből a tető 1600 négyzetméter. Ezen felül összesen 197 ablak és 12 ajtó cseréje valósulhatott meg.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Azt álmodtuk a szerződés aláírásakor, hogy bár a projekt befejezése határideje október 31, de mi megcéloznánk azt, hogy szeptember 1-jén egy munkás mentes új nevelési év kezdődhessen. Örömmel jelenthetem, hogy nagyon jól állunk és ha minden a tervek szerint halad akkor augusztus 25-re ez az épület teljes egészében elkészül, így nem lesz akadálya annak, hogy szeptember 1-jén egy felújított épületben kezdődhessen a tanítás.”

A felújítások által komoly megtakarítás érhető el, ami 10 millió forintot jelent évente fűtésben és energiában. Csemőben egyébként az elmúlt évtizedekben kiemelten figyelték és támogatták az oktatási-nevelési intézményeket. Hiszen fontosnak tartják, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között töltsék éveiket a helyi iskolában és óvodában – hangsúlyozta a polgármester.