Ülésezett a testület

891

Egy millió forinttal támogatja az önkormányzat a Toldy Ferenc Kórházat liftek felújítására. Továbbá a Ceglédi Kék Cápák SE támogatásáról is döntöttek az önkormányzat testületi ülésén. A tanácskozáson tárgyaltak a következő tanév gyermekétkeztetéséről, továbbá a belső piac teljes lefedéséről szóló pályázatról is.

A mai testületi ülésen egy perc néma felállással tisztelegtek Dr. Ján László Cegléd Város Díszpolgára és az egykori gimnáziumi pedagógus emléke előtt. 70. születésnapja alkalmából köszöntötték Apáti-Tóth Sándor fotóművészt, aki aktívan részt vesz a város közéleti és kulturális életében. Valamint megköszönték Rajta Lászlónak, a Szent Kereszt Katolikus Iskola egykori igazgatójának az intézményben végzett 7 éves vezetői munkáját. A napirendi pontok elfogadása után egyebek mellett a testület döntött arról, hogy egy millió forinttal támogatja – önként vállalt feladatként – a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet kérelmét az önkormányzat. A Kórház a Kárpáti Aurél utcai rendelők felújítása idejére az egészségügyi alapellátó szolgáltatók elhelyezését a Rákóczi utcai rendelőintézetben biztosítja. A támogatást azért kérték, mert a rendelőintézetben várható megnövekedett betegforgalom miatt a liftek is nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve. A támogatást a Kórház a liftek felújításra kívánja felhasználni.

A Ceglédi Kék Cápák SE azzal a kérelemmel fordultak Cegléd Város Önkormányzatához, hogy az Egyesület részére a korábban jóváhagyott, majd háromszor meghosszabbított havi bruttó 1 millió Ft visszatérítendő támogatás folyósítását 2019. június 30-ig hosszabbítsa meg. Hasonló kéréssel fordult az önkormányzathoz a Ceglédi Kosárlabda Egyesület is. Az ő esetükben havi 1 millió 20 ezer forint az összeg és ez év végéig kérték a meghosszabbítást. Mindkét esetben 2018. december 31-ig hosszabbította meg a támogatás folyósítását a testület. A Ceglédi Kosárlabda Egyesület emellett 3.000.000 Ft támogatási igényt nyújtott be az önkormányzathoz, amelyet a képviselő-testület elutasított.

Meghatározták és elfogadták a gyermekétkeztetés következő tanévre vonatkozó díjat. A szolgáltató által benyújtott díjak magasabbak a korábbinál, az indoklás szerint sok már összetevő mellett nőttek az alapanyagárak is.  Az emelt térítési díjakkal, a megemelt egy egységre jutó nyersanyag költséggel szemben a szolgáltatótól a minőségében magasabb szintű ellátást vár az önkormányzat – áll az előterjesztésben.

A testületi ülésen egyeztettek a Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén című pályázati lehetőségről is, amely biztosítaná a belvárosi piac teljes lefedését. A beruházás megvalósításának részletei még kidolgozás előtt állnak.