Hangszerbemutató a Zeneiskolában

1122

Még mindig a zongora és a gitár a legnépszerűbb hangszer a fiatalok körében, de az ütőhangszeres szak is egyre keresettebb – hangzott el a zeneiskola hangszerbemutatóján. Az első és második osztályos kicsiket várták az ismertető programra.

Szülők és gyermekeik töltötték meg a Zeneiskola Hangversenytermét tegnap este. Az intézmény minden évben Hangszerbemutató programot tart, hogy segítse a kicsiket a hangszer választásban.

P. SZABÓ ZOLTÁNNÉ, igazgató, Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: ,,Én úgy gondolom, hogy ezek nagyon fontos alkalmak, hiszen akiknek nincs betekintése a zeneiskola életébe, annak igen fontos, hogy tájékoztatót kapjon arról, hogy a hangszeres órák milyen gyakran, mennyi ideig tartanak. És mellette például milyen kötelező tárgyakat kell tanulniuk a növendékeknek.”

A zenetanulásnak számtalan pozitív hatása van a gyermekek fejlődésére – hangsúlyozta az igazgató.

P. SZABÓ ZOLTÁNNÉ, igazgató, Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: ,,Fejleszti a memóriát, a koncentrációs képességet, a kommunikációt egyszóval biztos, hogy aki elkezd zenét tanulni az a későbbiekben is szeretni fogja, másrészt pedig biztos vagyok benne, hogy sokkal koncentráltabban fogja a többi tárgyat is tanulni.”

A legközkedveltebb hangszer még mindig a zongora és a gitár, de egyre több fiatal szeretne ütőhangszeren is játszani. A lányok körében pedig nagyon népszerű a magán ének szak. De voltak egészen különleges hangszert választó kicsik is.

KOVÁCS KINGA: ,,Milyen hangszeren szeretnél majd tanulni? cselló? Miért pont a csellót választottad? Mert apa is csellózik.”

Kinga anyukája arról beszélt, hogy családjukban már hagyománya van a zenetanulásnak.

PÁLFAI GYÖNGYVÉR: ,,Már három gyermekem ide jár, a csellistákkal jól állunk, a férjem is csellózik, a két fiam szintén csellózni tanult, meg az egyik lányom zongorázik. És a Kinga is ebbe a sorba fog beállni.”

Egy másik szülő Hárs László pedig kisfiát hozta el a hangszerbemutatóra.

HÁRS LÁSZLÓ: ,,Úgy gondolom, hogy előttük nagy lehetőség van és a kisfiam is a Táncsics iskolába jár, nem zenei tagozatra, de fontosnak tartottuk a feleségemmel, hogy mind a két gyermekünk tanuljon zenét.”

A kicsik és szüleik a zeneiskola növendékeinek műsorát nézhették meg.