Hangszerbemutatót tartottak a város óvodásainak

770

Hangszerbemutatóra várta ma a Zeneiskola és a Táncsics iskola a város óvodásait. Az intézmények így szeretnének kedvet csinálni a gyerekeknek a zene tanuláshoz. A zeneiskola növendékei bemutatták milyen szépen szólnak a különböző hangszerek.

Hegedű, zongora, furulya – különböző hangszerekkel ismerkedhettek ma délelőtt a Táncsics Mihály Általános Iskolában az óvodások.

ZSENYUKNÉ TOROCZKAI KATALIN, pedagógus: ,,Ennek a programnak a célja, hogy az itt lévő óvodások minél több hangszerrel megismerkedjenek és ezáltal a későbbiekben akár tudjanak maguknak hangszert választani. Illetve a mi iskolánknak az egyik profilja az ének-zene tagozat.”

Még egészen pici korban a gyerekénekekkel és a népdalokkal kezdődik a zenei nevelés. A zenének pozitív hatása van a gyermekek fejlődésére – ezt mindenki tudja.

ZSENYUKNÉ TOROCZKAI KATALIN, pedagógus: ,,A zene gyakorlatilag mindenre kihatással van, ebben a felgyorsult mindennapi életben nagyon fontosnak tartjuk, hogy a zenével megismerkedjenek a gyerekek, hiszen későbbiekben segíti akár az olvasást, az írást és minden egyéb tanulási folyamatban nagyon fontos szerepe van.”

A Táncsics iskola tagozatos osztályában már az első évben elkezdik a hangszeres oktatást. A zenei elméleten, illetve a játékos daltanuláson kívül a furulya kötelező hangszer négy éven keresztül, ami sok gyereknek kedvet csinál, hogy másik zenei eszközzel is megismerkedjen. A gyerekek első osztályban megkapják azokat a zenei alapokat, melyek alapján a következő évben már elkezdhetnek ismerkedni egy újabb hangszerrel. A választásban pedig mindig sokat segítenek ezek a bemutatók. Ma a zeneiskola növendékei mutatták meg milyen szépen szólnak a különböző hangszerek.