Új nyomterv – civilek találták és járták be

1225

Ceglédet és Csemőt is elkerülné az a nyomvonal, amit egy civil kezdeményezés tagjai juttattak el szerkesztőségünkhöz Az  Erős Vidék Mozgalom tagjai szerint ez jóval kevesebb lakott ingatlan érint, a témával kapcsolatban egyébkén holnap fórumot is tartanak holnap Cegléden.  Remélik, hogy a MAVIR is átgondolja az javaslatukat és mindenki számára megfelelő döntés születhet – fogalmazott híradónknak a mozgalom elnöke.

A MAVIR által közzétett nyomvonal után egy újabbat is megismerhetett a közvélemény. Ez az, ami alternatíva lehetne. De kiderült, van még jobb is. Legalábbis az érintettek találtak olyat, ami véleményük szerint a legkevesebb gondot okozza majd.

BÁRÁNY SÁNDOR elnök Erős Vidék Mozgalom: „A kezdetektől fogva a kis csoportunk azt a nyomvonalat kereste, ami a legkevesebb mértékben érint a lakosságot. Új információ volt számunkra is, hogy két hete megjelent a környezetvédelmi hatástanulmány. Azt mi alaposan átvizsgáltuk, abból kiderült, hogy valóban a kezdetekkor nem csak egy nyomvonal létezett a területen, volt egy másik is, amely Pest megye és Bács Kiskun megye határát érintve érte volna el Kecskemétet.”

Felvették a kapcsolatot az azon a nyomvonalon élőkkel és be is járták a területet. Bárány Sándor úgy fogalmazott: előnyük van a MAVIRRAL szemben, hiszen nagyon jól ismerik azt a területet, ami érintett lehet . Tudják,  mivel kellene szembenézniük a nyomvonal menté élőknek.

BÁRÁNY SÁNDOR elnök Erős Vidék Mozgalom: „Ezért megkerestük a másik nyomvonal érintettjeit is és egy kompromisszumos javaslatot tettünk, amit jelen  információink szerint ők is elfogadhatónak gondolnak, ez pedig arról szól, hogy a környezetvédelmi hatástanulmányon piros színnel jelölt nyomvonaltól minimális mértékben eltérve található egy olyan kompromisszumos nyomvonal, amely számukra is elfogadható és így azt gondolom, hogy időben meg is valósulhat ez a beruházás.”

A legújabb nyomvonal egyébként 15 tanyát érintene, aminek egy része éppen eladó. Minderről holnap lakossági fórumot is tartanak a Művelődési Központ B épületében 17 óra 30 perctől. Azt is elmondják persze, milyen tapasztalatokat szereztek az elmúlt hetekben és milyen jogi lehetőségek állnak az érintettek rendelkezésére.