Három korosztályban is a dobogón

504

A szokásoknak megfelelően idén is két teljes hétvégén kerül megrendezésre az Elekes Józsefről elnevezett labdarúgó emléktorna a Gál József Sportcsarnokban. Az első hétvége az U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztályoké volt. Szombat délelőtt az U13-as csapatok kezdték meg a küzdelmeket. Ebben a korosztályban a Ceglédi VSE két csapata, a Monor SE, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, a Soroksár SC, a Nagykőrösi Kinizsi és az Üllői DSE együttesei mérték össze tudásukat.
Sajnos két vereséggel indul a hétvége a ceglédi gárdák számára, az egyes számú csapat a tornán újoncnak mondható Soroksártól, a kettes a Kecskeméti LA-tól szenvedett vereséget. Az egyes gárda számára azonban ezután két szép győzelem következett a Nagykőrös (8:0), majd az Üllő (6:0) ellen. Ezzel biztosították helyüket az elődöntőben, ahol a KLA-val találtak szemben magukat. A kecskemétiek végig uralták a mérkőzést, győztek és döntőbe jutottak, ahol a másik ágról bekerülő Monor várt rájuk. A két csapat a csoportban már találkozott korábban, akkor a kecskemétiek 6:2-re felülmúlták riválisukat. De előbb a bronzmérkőzésről… A ceglédiek is egy korábbi ismerőssel mérkőztek, az első találkozójukon nyerő Soroksárt kellett volna legyőzni. Nagyot küzdöttek a srácok, de a Soroksár újabb győzelme azt jelentette, hogy érem nélkül marad idén a csapat. A döntő nem várt izgalmakkal szolgált a nézők számára, hiszen a csoportmérkőzésen elszenvedett sima vereség után most nagyon összeszedte magát a Monor, és remekül játszva 3:3-as döntetlent ért el az akadémiai csapat ellen. A büntetőrúgásokból a Monor jött ki végül győztesen, így ők nyerték az idei Elekes Emléktorna első korosztályát.
Helyezések
1. Monori SE 2. Kecskeméti Labdarúgó Akadémia 3. Soroksár SC 4. Ceglédi VSE I. 5. Nagykőrösi Kinizsi 6. Ceglédi VSE II. 7. Üllő DSE
Gólkirály: Losó Bálint (Soroksár SC)
A legjobb kapus: Bán Balázs (Monor SE)
A legjobb játékos: Gyenes Róbert (KLA)
A legjobb ceglédi játékos: Sebők Barnabás
Szombaton délután az U17-es korosztály következett, itt a ceglédi csapat mellett a Monori SE, a Kecskeméti LC, a Pilis LK és a Duna Aszfalt Tiszakécske szerepelt. A CVSE az első mérkőzést simán nyerte 4:0-ra a Pilis ellen, majd a folytatásban a Tiszakécskét (6:0) és a Kecskeméti LC-t (4:3) is legyőzte. Hozzájuk hasonlóan a Monor is megnyerte első három találkozóját, így ez azt jelentette, hogy a körmérkőzéses rendszerű tornán a Ceglédi VSE – Monori SE mérkőzés dönthetett az aranyérem sorsáról. Ennek megfelelő is volt a két csapat összecsapása, ahol a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert. A Monor az utolsó percben ugyan szépíteni tudott, de ez már későn érkezett, ezzel az U17-es alakulat itthon tartotta az aranyérmeket és a győzelemért járó trófeát!
Helyezések
1. Ceglédi VSE 2. Monori SE 3. Kecskeméti LC 4. Pilis LK 5. Tiszakécske
Gólkirály: Bodzsár Márkó (Ceglédi VSE)
A legjobb kapus: Schwarcz Dániel (Ceglédi VSE)
A torna legjobb játékosa: Csőke Attila (Monori SE)
A legjobb ceglédi játékos: Szebeni Dávid
Vasárnap az U15-ös csapatok indították a napot. Itt is két ceglédi együttest láthatott a közönség, az U15 mellett az eggyel fiatalabb, U14-es korosztály is kipróbálta magát a tornán. A két gárdánknak a Monori SE-vel, a Kecskeméti LC-vel, a Soroksár SC-vel, a Duna Aszfalt Tiszakécskével és a BVSC együttesével kellett felvenniük a harcot. Jól is indult a nap, hiszen az első percben vezetést szerzett az U15-ös csapat, de a mérkőzés végére sajnos 5:4-es eredményt mutatott az eredményjelző a Monori SE javára. A második találkozón az U14 szenvedett vereséget a Soroksár ellen. A folytatásban az U15-ös ceglédi gárda 4:1-re múlta felül a BVSC-t, így számára ez az elődöntőbe jutást jelentette. A kicsik nagyot küzdve – a Kecskeméti LC ellen vezetve ugyan, de – két vereséget szenvedtek a nagyobbak ellen, így ők nem voltak érdekeltek az elődöntőkben, ahol U15-ös csapatra a Soroksár várt. A színvonalas, izgalmas mérkőzésen döntetlen született, így jöhettek ismét a büntetők, amiből szombaton egyszer már rosszul jöttünk ki az U13-as korosztállyal. Sajnos ez a párbaj sem alakult jobban, miután a negyedik büntetőt a Sori értékesítette, mi pedig nem. Így maradt a bronzmérkőzés, ahol a Tiszakécske csapata ellen sima, 8:3-as győzelmet aratva megszerezte a bronzérmet a Cegléd.
Helyezések
1. Monori SE 2. Soroksár SC 3. Ceglédi VSE U15 4. Tiszakécske 5. BVSC 6. Kecskeméti LC 7. Ceglédi VSE U14
Gólkirály: Bálint Dominik (Monori SE)
A legjobb kapus: Szabó Hunor (Soroksár SC)
A legjobb játékos: Kovács Kolos (Ceglédi VSE U15)
A legjobb ceglédi játékos: Valkai Zsolt (Ceglédi VSE U15)
A hétvége zárása szokás szerint a legnagyobbak, az U19-es fiatalok megmérettetése, ahol a ceglédi legényeket az első négy hely valamelyikére várhattuk. Ennek megfelelően is indult a torna, az első mérkőzésen sima győzelemmel kezdtek a Kecskeméti LC ellen, majd a folytatásban sajnos egy szabadrúgásból kapott góllal 2:1-re kikaptak a Tiszakécskétől. Ez azt jelentette, hogy az erős másik csoport első helyezettje, a Soroksár várt rájuk az elődöntőben. Hiába volt a kétgólos vezetés, végül a bronzmeccsel kellett beérni. Ott pedig azzal a Tiszakécskével kellett összemérniük a tudásukat, akik 2:1-re legyőzték őket a csoportban. Nehéz lenne a mérkőzést pár mondatban leírni, finoman szólva is fordulatos volt, a végeredmény 6:6 lett. Jöhettek ismét a büntetők. Miután Klemenc Gergő egyet megfogott, végül a ceglédiek örülhettek a bronzéremnek. A döntő szintén kiélezett mérkőzést hozott a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Soroksár között. A Kecskemét megszerezte a vezetést, de a Soroksár egyenlíteni tudott. A találkozó 2:2-es döntetlennel zárult, itt is nézhettük a pisztolypárbajt a büntetőknél. A szétlövést végül a Soroksár nyerte 2:0-ra.
Helyezések
1. Soroksár SC 2. Kecskeméti Labdarúgó Akadémia 3. Ceglédi VSE 4. Duna Aszfalt Tiszakécske 5. Kelen SC 6. Kecskeméti LC
Gólkirály: Lovas Kristóf (Tiszakécske)
A legjobb kapus: Opavszki Máté (Kecskeméti LA)
A legjobb játékos: Füzesi Zoltán (Soroksár SC)
A legjobb ceglédi játékos: Pintér Szabolcs
Az U19-es mérkőzésekkel véget ért a XV. Elekes Emléktorna első hétvégéje. Élvezetes mérkőzéseket láthattunk minden korosztályban. Ami pedig külön öröm, hogy a négyből három korosztályban is a dobogóra tudott állni a Cegléd.