Három nótaklub mulatott együtt a Károly tanyán

1209

A jó hangulat a magyar hagyományok és a nóták tovább örökítése a célja a nóta esteknek. Most a Károly tanyán gyűltek össze a nóta klubok. A gödiek, gombaiak és a ceglédiek együtt énekelve mulattak. A nótaest vendége volt a nótakirályként ismert Tolnai András is.

Magyar és cigány muzsikától volt hangos a Károly tanya, ahol a nóta kedvelőkkel telt meg a pincehelyiség. A különböző nótaklubok rendszeresen összegyűlnek, hogy saját és egymás örömére zenéljenek, jól érezzék magukat. Most három nótaklubot láttak vendégül a tanyán. A ceglédi még húsz évvel ezelőtt alakult. Jelenleg 34-en vannak.

BENDE TIBOR, vezető, Ceglédi Nótaklub: ,,Hagyományt őrzünk ezzel, megmarad a magyar nóta, tovább örökítjük, fiataloknak megmutatjuk, hogy erre is van lehetőség és tovább adjuk.”

Gödről is érkeztek vendégek. A gödi nótaklub még 16 évvel ezelőtt jött létre, jelenleg több mint 50 fő énekel együtt.

SZEGEDI SÁNDOR, vezető, Gödi Nótaklub: ,,Külön öröm volt számunkra, hogy a gombaiak és a ceglédiek, ha úgy tetszik kölcsönösen kerestük egymást. Létre tudott jönni a három településnek az együtt működésével egy olyan család, ahol nagyon jól tudjuk érezni magunkat és megpróbáljuk azt a fajta régi töltést visszaadni, ami egykor a magyar nép gerincét képezte.”

A gombaiak is ellátogattak az estre. A nótaklubjuk 2002-ben alakult, azóta eltelt 15 év és még mindig töretlenül énekelnek együtt.

SZEGEDI CSABA, vezető, Gombai Nótaklub: ,,Büszkék vagyunk rá, hogy a rendezvényeinken, kirándulásainkon általában három generáció jelen van. Az idősebb nyugdíjas korosztály, a középkorúak és a gyerekek is. A fiatalok először elviselik, majd megszokják, utána pedig maguk is énekelnek velünk.”

A nótaesten fellépett a nóta királyként ismert Tolnai András is.