Új játszótér a Külső Kátai úton

1540

Most már birtokba vehetik a gyerekek és a családok a Külső Kátai úton épített új játszóteret. Lakossági kérésnek eleget téve hozták létre, hiszen eddig sem Kenderföldön, sem a Malomtó szélen lakó gyerekeknek nem volt lehetőségük közösen játszani, legalábbis ilyen formában nem.

Nagy öröm volt látható a kicsik arcán, hiszen végre használhatják a Külső Kátai úton épült új játszóteret. Hinták, csúszda és egy rugós játék is várja ott a gyerekeket.

CSABANYI BENCE: ,,Jól tetszik, nagyon jó. – Melyik játék tetszett a legjobban? – Ez és a hinta is, meg a csúszda.”

Így tudnak végre együtt játszani a környéken lakó kicsik. Akik szemmel láthatóan már a nyitás első napján jól érezték magukat a téren.

TÓTH PATRIK: ,,Nagyon tetszik ez a játék és a játszótér, örülök, hogy megcsinálták.”

A játszótér lakossági kérésnek eleget téve épült meg – mondta a körzet képviselője, Dr. Ferenczi Norbert.

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: ,,De tudni kell, hogy sem a Kenderföldön, sem a Malomtó szélen nem volt eddig játszótér. Tehát egészen a víztoronytól kezdve idáig játszótér mentes övezet volt. A Várvag Kft-vel közösen azt találtuk ki, hogy ez a legmegfelelőbb hely sajnos. Azért mondom, hogy sajnos, mert nincs sem a Kenderföldön, sem a Malomtó szél és a Széchenyi út közé eső területen sem más alkalmas terület erre.”

A területet körbekerítették, így még nagyobb biztonságban tudnak majd játszani a kicsik.

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: ,,Bevezettük a vizet, illetve van pad és megjavítottuk az ide vezető kerékpár utat. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb kihasználtságot tudjuk elérni, úgy hogy jelentem lekerült az építési övezet tábla az ajtóról és szeretettel várjuk a szülőket és a gyerekeket.”

A szülőknek is tetszett az ötlet és a megvalósítás is.

CSABANYI CSABA: ,,Szuper a játszótér, nagyon örülünk neki, a gyerekek meg kifejezetten élvezik.”

Ettől fogva tehát nyitva az új játszótér, ahová várják a kicsiket és szüleiket.