Három pont a harmadik fordulóban

714

A labdarúgó NB II első két játéknapján a vendég Sopron egy pontot szerzett, míg a Cegléd mindkét összecsapását elvesztette. Az Albertirsán lejátszott találkozót Szilágyi Sándor vezette,  segítői Bornemissza Norbert és Csatári Tibor voltak.
Az első nagy helyzet a vendégek előtt adott, amikor – a 9. percben – Batizi-Pócsi közelről leadott lövését Mursits hatalmas bravúrral védte.
Ezután nézzük a mérkőzés további, döntő eseményeit:
12. perc: Damásdy végezhetett el szabadrúgást az oldalvonal mellől. A 11-es pont tájékára érkező labdát Asztalos remek mozdulattal továbbította a hosszú sarokba. 1-0.
22. perc: Törtei mintegy 25 méteres szabadrúgása csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.
28. perc: A soproni hátvéd, Bor húzott el a szélen, az alapvonaltól kapu elé lőtt labdáját Preklet bravúros mozdulattal rúgta el a gólra éhes Horváth elől.
43. perc: Sifter belépőjét Farkas háta, veséje bánta. No meg a belemenést a vétkes, mert megkapta második sárga lapját is, így a kiállítás sorsára jutott.
56. perc: Peres 16 méteres, bombaerős lövését Molnár szögletre ütötte, a beívelt labdát pedig Szabó fejelte mellé. Egy akcióból két gólt nem lehet szerezni, de mindkét befejezés azzal kecsegtetett.
63. perc: Asztalos játszott Damásdi elé, aki nem találta el jól a labdát, így az a keresztlécen landolt.
69. perc: A harcos labdaszerzést követően újabb Asztalos-Damásdi támadás futott végig a vendégek térfelén, melynek végén a fiatal támadó laposan lőtt a kapuba. 2-0.
78. perc: A csereként pályára lépő Garda mintegy 10 méterről célozta meg a hazaiak kapuját. A lövés védéséhez  Mursitsnak minden tudását latba kellett vetnie.
90. perc: Damásdi csapta be a partvonal mentén Fazekast, a kapu közvetlen közelébe vezette be a labdát, majd lőtt. Molnár hatalmasat mentett.
Az első játékrészben a Sopron mezőnyfölényt harcolt ki, de játékosai a kapuig csak elvétve jutottak el. Fordulás után emberelőnyét kihasználva a Cegléd átvette a játék irányítását, támadásaik végén többször is tesztelték a kapus Molnár formáját. A komolyabb gólhelyzeteket nézve – melyek száma 8-3 volt a vendéglátók javára – a hazaiak győzelme megérdemelt és az akár nagyobb különbségű is lehetett volna.