Hat idegen nyelvvel ismerkedtek a gyerekek

1092

Mindennap más idegen nyelvvel ismerkedtek a kicsik a Gyermekkönyvtárban. Az öt napon át tartó nyelvi táborban játékosan tanultak spanyolul, angolul, olaszul, franciául, németül és tegnap még oroszul is.  A tábor célja, hogy segítsék a gyerekek döntését a nyelv választásban.

Orosz énektől zengett a Gyermekkönyvtár épülete – az egy hetes idegen nyelvi táborban tegnap Oroszországgal és nyelvi sajátosságaival ismerkedtek a gyerekek. A kicsik nagy lelkesedéssel vettek részt a játékos tanulásban.

KISS BALÁZS DÁNIEL: ,,Kézműveskedtünk, délutáni sziesztákon filmeket néztünk és például néztünk olyan mesét, ami az oroszhoz kapcsolódik a ,,No megállj-t” és csináltunk még kincsesládát is.”

Balázsnak a legjobban az orosz, a spanyol és az angol nyelv tetszett. A tábor nem titkolt célja, hogy segítsék a gyerekeket a nyelvválasztásban – mondta Czeróczki Ferencné.

CZERÓCZKI FERENCNÉ, orosz szakos pedagógus: ,,Úgy gondoltuk, hogy ebben a korban még időben elkezdjük azt, hogy esetleg a tovább tanulást segítsük, hogy tudjanak majd maguknak idegen nyelvet választani. Ezért több idegen nyelvet mutatunk be a gyerekeknek.”

A héten megismerkedtek még a spanyol, angol, olasz, francia és német nyelvvel is.

CZERÓCZKI FERENCNÉ, orosz szakos pedagógus: ,,Igazából nagyon lelkesek és az adott nyelvet nagyon vidáman és örömmel ismerik meg és tanulják.”

A nyelveket drámapedagógiai módszerekkel tanították a gyerekeknek, így sokkal fogékonyabbak a tudás befogadására – hangsúlyozta a pedagógus. A csoportban zajló interakciók közösség- és személyiségfejlesztő hatásúak.