Manóudvar – mesekert

607

Manóudvar – mesekert. Ezt a címet kapta az a rendezvénysorozat, ami a kaszinó udvarán várja hétről hétre a gyerekeket. Mesejátékokkal, mesterség bemutatókkal,  fajátékokkal és egy teljesen berendezett babakonyhával is készültek a szervezők.

A Kecskeméti Ifjúsági otthon programja adta az ötletet a Manóudvar – Mesekert megvalósításához. Détári-Lukács Ágnes abban bízott, hogy Cegléden is lesz érdeklődés egy ilyen sorozat iránt. És valóban, egyre többen látogatnak el a Kaszinó udvarára.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES ügyvezető Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft: „Itt az óvodás és az általános iskola alsó tagozatos korosztály a célközönségünk és a kezdeti 80 fő most már 150 fő körül van, úgy látszik, hogy tetszik az embereknek.”

Minden csütörtökön valamilyen mese is várja a kicsiket. Tegnap például Vitéz László története volt soron. De fajátékok, babakonyha és sok szépség és finomsági is várja a gyerekeket.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES ügyvezető Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft: „Minden kifejezetten a gyerekeknek szól, az Alkotó Egyesület tagjai mesterség bemutatót illetve kis vásárt tartanak. Az újvárosi pékség mint támogató pedig a büfé részét is biztosítja a rendezvénynek.”

Az első sorozat egyelőre próba volt. De most már biztos, hogy lesz folytatás is.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES ügyvezető Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft: „Most az augusztuson még gondolkodtunk, de ha nem is folytatjuk augusztusban, akkor jövő nyáron biztosan.”

A következő program július 27-én 17 óra 30 perctől várja a kicsiket. Akkor például a Kesztyű című mesejátékot láthatják az apróságok és persze szüleik is.