Hat pontnyira a bennmaradó helytől

451

A labdarúgó NB II harmincadik fordulójában a sárga szerelésben pályára lépő Gyirmót FC Győr együttesét fogadta a Ceglédi VSE. A találkozót Ducsai József vezette, segítői Szvetnyik Bence és Máyer Gábor voltak.
Az első félidőben a vendégek két pontrúgást követően szerezték góljaikat, melyeken kívül – már mezőnyjátékból – kétszer is növelhették volna előnyüket.
A 11. percben Nagy ívelt egy szabadrúgást a ceglédi kapu előterébe. Pontosan a felugró Liptákhoz, aki a kapus mozgásával ellentétes sarokba, a hosszúba fejelte a labdát. 0-1.
Nem sokkal később, a 19. percben Présinger lapos és erős lövéssel veszélyeztetett. Mursits vetődve nagyot mentett.
A 25. percben viszont a kapus már nem védhetett. Présinger szöglete után a hátvéd egyik, teljesen üresen hagyott játékostársa a bal oldali kapufát találta telibe, a visszapattanó Lázárhoz került, aki senkitől sem zavartatva közelről a kapuba lőtt. 0-2.
A játékrész utolsó említésre méltó eseménye – a 43. percben – Présinger beadása és ebből Szarka kapu mellé, fölé szálló fejese volt.
Fordulás után sokáig helyzet nélküli mezőnyjátékkal múlatták az időt a csapatok, majd a 68. percben a jobb oldalon felfutó Wild kapott remek indítást. A védő egy csel után – a 16-os sarkánál – lövésre szánta el magát, de a labda elsuhant a jobb kapufa mellett.
Három perccel később sem sikerült a hazaiaknak eltalálniuk a kaput. Ekkor Farkas ellen szabálytalankodtak. A szabadrúgást Oldal végezte el, a labda elsuhant a kapu előtt.
A Gyirmót kapusának, Rusáknak a 90 perc során egyetlenegy védeni valója sem akadt. Ez pedig a Vasutas vérszegény támadójátékának kritikája. Ingatag lábakon állt a hazaiak védősora is, amelyik a hátralévő időben „összehozta” a harmadik, pontrúgásból kapott gólt is. De előbb a vendéglátók kapott gól nélkül megúsztak egy nagy helyzetet. A 74. percben Herjeczki cselezgetett, lövése a jobb oldali kapufáról Szarkához került, akinek duplázása védőről pattant vissza a mezőnybe.
A hajrában még két gyirmóti gól esett, mellyel fölényessé vált a látogatók sikere.
A 77. percben Nagy szabadrúgása Szarkához került, a csatár pedig kihasználta a lehetőséget, a bal felső sarokba lőtt. 0-3.
A 0-4-es végeredményt a 82. percben Nagy állította be, amikor Herjeczki kapu elé gurított átadását közvetlen közelről a hálóba továbbította.