Vereség, de nyolc között a CEKK

573

A női kosárlabda NB I/A alapszakaszának utolsó fordulójában, szombaton a DVTK-t fogadta a CEKK. A félidőben még vezetett a Cegléd a Gál József Sportcsarnokban, de végül a tabellán második vendégek nyertek, ám a Vasas kikapott a BEAC otthonában, így a CEKK jutott a nyolc közé.
Popovic az első percben előbb középtávolról, majd 3 pontot érő távolságról talált be a gyűrűbe. Az 5. perc végén Walker közelről egyenlített, 9-9 volt ekkor az állás. Az első negyed második fele a ceglédieké volt, melyet Gorjanácz triplája zárt le. 10 perc elteltével a CEKK 20-15-re vezetett.
A második negyedben potyogtak a kosarak. Látványos támadásokban igazán nem volt hiány, aminek eredményeként a két csapat ebben a játékrészben összesen 51 pontot dobott. Az első félidő 44-42-es hazai vezetéssel zárult. A hazaiak 44 pontjából Popovic egymaga 19-et szerzett.
A találkozó sorsát a harmadik negyed döntötte el, melyben a DVTK 23, míg a hazaiak 11 pontot dobtak. Feljavult, keményebbé vált a vendégek védekezése, aminek a CEKK nem találta meg az ellenszerét. A 25. percben 54-58, míg a befejező negyed kezdetekor 55-65 volt az állás. A korábban a CEKK-ben is játszó Skoric 10, Mokangó pedig 4 pontot szerzett a 23-ból.
A hajrában a vendéglátók Hamilton-Carter, valamint Böröndy révén 60-65-re felzárkóztak, majd nagy szívvel küzdöttek, de ennél közelebb már nem sikerült kerülniük az alapszakaszban második helyen végző ellenfelükhöz. A találkozót végül az Aluinvent DVTK 79-71-re nyerte meg.
A ceglédiek 71 pontjából Popovic 21, Hamilton-Carter 12, Gorjanácz 11, Swanier 9, Kobolák 7, Révész Boróka 6, Böröndy 5-öt dobott, míg a vendégek közül Walker 24 ponttal volt a legeredményesebb.
A CEKK nyolcadik lett az alapszakaszban, a rájátszás első körében, a két győzelemig tartó párharcban a négy közé jutásért így a veretlenül első Sopronnal találkozik.