Hétfőig kell jelentkezni

1072

Már csak néhány napjuk maradt hátra a végzős általános iskolásoknak, hogy eljuttassák a jelentkezési lapjukat a választott intézményekbe. A középiskolai központi felvételi vizsga eredményei már elérhetőek, a tanulóknak február 19-ig kell dönteniük a továbbtanulásról.

A középiskolák az elmúlt hónapokban nyílt napokra várták a végzős általános iskolásokat Cegléden, hogy bemutassák a diákoknak, milyen képzést kínálnak számukra a középiskolák. A nyolcadikosoknak nem könnyű a választás. És már csak néhány napjuk maradt a döntésig, február 19-ig ugyanis el kell küldeni a jelentkezési lapokat a választott intézményekbe. Cegléden a Kossuth Gimnázium, a Közgazdasági, a Kereskedelmi, a Mezőgazdasági és Egészségügyi és a Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola várja a legifjabb tanulóit. A Bem Iskolában a szakgimnáziumi képzés során 4 ágazatban öt szakképesítést tanulhatnak a diákok.

FERNENGEL KATALIN, igazgató, Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola: A gépészetben a gépgyártás technológiai technikus, vagy elektronikai technikus. Közszolgálati ügyintéző, ami amúgy a rendészet is. A szépészetben pedig a kozmetikus és a fodrász szakképesítésekre iskolázunk be tanulókat. Szeretném elmondani, hogy azok, akik a rendészeti ágazatra jönnek közszolgálati szakképesítést tanulni, ők az érettségi után elmehetnek valamelyik belügyminisztériumi iskolába és ott a két év helyett másfél év alatt szerezhetnek rendőri szakképesítést.

De villanyszerelő, szerszámkészítő, gépi forgácsoló, hegesztő, női szabó, festő-mázoló-tapétázó, kőműves, asztalos és rendészeti őr képesítést is szerezhetnek a tanulók. A szerszámkészítő, gépi forgácsoló illetve hegesztő szakképesítések esetén havi ösztöndíj is jár a diákoknak, 10-től 35 ezer forintig, a tanulmányi átlagtól függően. Hogy kit hova vettek fel, az március 14-ig derül ki. Eddig au időpontig hozzák nyilvánosságra a középiskolák a felvételi jegyzéket