Hőség és balesetek

1227

Két kamion és egy személyautó ütközött ma regge a 4-es főúton Cegléd közelében. Az utat teljes szélességében lezárták. A baleset után még órákon át a kamionok rakományai borították az utat.

A személyautó sofőrjét tűzoltók szabadították ki a járműből. A tűzoltók emellett áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A személyautó sofőrjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba, és rajta kívül más sérültek is vannak. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek, a forgalmat Cegléd belterületére terelték. A műszaki mentés még órákkal a baleset után is tartott.

Ceglédbercelen is baleset történt. Tegnap délután kisteherautó ütközött össze egy utánfutót vontató kisbusszal. A mikrobusz az árokba csapódott és az oldalára borult. A buszban öten utaztak, egy ember súlyos, két utastársa pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a roncsokat, majd biztosították a helyszínt.

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerdán 24 óráig.  A másodfokú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik. A közlemény szerint a nagy hőség megterheli az egészséges szervezetet is, így bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért kérik, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.