Ideiglenesen bezár a könyvtár

1113

Energetikai korszerűsítés miatt átmenetileg bezár a Városi Könyvtár. A dolgozók személyesen, e-mailben és a weboldalon is tájékoztatták az olvasókat a zárva tartás ideje alatti tudnivalókról – mondta az intézményvezető. A felújítás holnap kezdődik és szeptember 2-áig tart.

A Városi Könyvtár is részesül a város által nyert pályázat összegéből. Ennek eredményeképp holnap már el is kezdődnek a felújítási munkálatok.

NÉMEDI TIVADARNÉ, intézményvezető, Városi Könyvtár: ,,Rövid ideig fog bezárni a könyvtár. Ennek a bezárásnak örömteli eseménye van, ugyanis a könyvtár is érintett az önkormányzat energetikai korszerűsítésében és holnap már elkezdődik a fűtés korszerűsítés első szakasza. Ami azt jelenti, hogy leszerelik a konvektorokat és a levett fűtőtestek helyén szükségszerű egy helyreállítási munka.”

A könyvtár 20 millió forintból szépül meg. A munkálatok ideje alatt zárva tart az intézmény.

NÉMEDI TIVADARNÉ, intézményvezető, Városi Könyvtár

A következő héten zárva leszünk erről értesítettük olvasóinkat, akiknek ezen a héten jár le a kölcsönzési határideje, illetve személyesen a könyvtár weboldalán facebook oldalán is próbáljuk tájékoztatni olvasóinkat.”

A fűtéskorszerűsítés mellett a külső szigetelést is elkészítik, valamint megújul a könyvtár homlokzata. A régi konvektorok lecserélése után pedig sokkal gazdaságosabbak lesznek a téli hónapok is – hangsúlyozta az intézményvezető. A zárva tartás nem tart sokáig, szeptember ötödikétől újra várják az olvasókat. A város egyébként több mint 240 millió forintot nyert egy pályázaton, amiből nem csak a könyvtár, hanem a Művelődési Központ, az Uránia Mozi, valamint a Táncsics iskola Népkör utcai épületének is elkészítik hő-és tetőszigetelését.