Időseknek kedveskedtek a fiatalok

1061

Zenés műsorral, városismereti totóval és virágokkal kedveskedtek a Szociális Otthon lakóinak az ifjú városvédők. Most először szerveztek ilyen programot, de mint mondták nem utoljára, hiszen jó érzéssel tölti el őket is, ha segíthetnek az időseknek.

Citera és gyerekhang töltötte meg az Idősek Otthonát a hétvégén. Nem véletlenül, hiszen az ifjú városvédők már hetek óta készültek erre az alkalomra. Magáról az ötletről az ifjúsági tagozat vezetője, Hernádiné Hiba Judit beszélt.

HERNÁDINÉ HIBA JUDIT, vezető, Városvédő és Szépítő Egyesület ifjúsági tagozata: ,,Onnan, hogy amikor volt az örökség védő táborunk akkor kölcsönkértük az intézmény kisbuszát, amit nagyon szívesen és kedvesen odaadtak nekünk és akkor megbeszélte az elnökünk a vezetővel, hogy lesz egy ilyen közös alkalom, amikor a gyerekek az idősekkel együtt csinálnak egy közös programot.”

Amikor kiderült, hogy az egyik fiatal tud citerázni arra gondoltak, hogy megtanulnak pár népdalt és előadják az otthon lakóinak.

FÁSI KRISZTI: ,,Három dallal készültünk, az egyik egy nagyon ismert a Csikósok és a gulyások, a másik a Láttál-e már valaha csipkebokor rózsát, a harmadik pedig a Kicsiny a hordócska.”

Kriszti arról is beszélt ők miért tartják fontosnak, hogy segítsék az időseket.

FÁSI KRISZTI: ,,Szerintünk, mert megérdemlik ezt, hogy kedveskedjünk nekik, mert elvileg szeretik a gyerekeket is és mi is szeretjük az időseket és volt kedvünk eljönni, segíteni és egy műsort összeállítani.”

Az otthon lakóit virágokkal is meglepték a fiatalok, akik azt is elmondták, szeretnék, ha lenne folytatás, máskor is szívesen kedveskednének az időseknek.