Ifjú környezetvédők a Táncsics iskolában

1220

Környezetvédelméről készített plakátokkal vesznek részt a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai egy nemzetközi versenyen, pályázaton. A vándorkiállítással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogyan őrizhetjük meg a föld kincseit és milyen jövő vár természeti értékeinkre, ha nem védjük őket.

A Táncsics iskola 8. i osztályos tanulói meghökkentő adatokat gyűjtöttek össze a környezetszennyezéssel kapcsolatban – mint mondták. Összesen 7 tablót készítettek a témában és szeretnék, ha minél több emberhez eljutna az a fontos üzenet, hogy óvjuk és védjük földünket.

ORBÁN KABDEBÓ CSENGE: ,,Számunkra nagyon fontos, hogy tiszta környezetben éljünk, hogy minél tovább életben maradjon a föld és nagyon szeretnénk, ha ezt sok mindenki figyelembe venné. Ne dobáljuk el a szemetet, óvjuk a vizeinket, a talajt, és ez nagyon fontos számunkra, hogy ugyanilyen szép környezetben éljünk tovább.”

Idén harmadik alkalommal vesz részt a Táncsics iskola a Székelykapuk-Zöldkapuk” elnevezésű Közép-Kelet Európai Környezetvédelmi Civilizációs Játékokban. A diákok évről évre nagyon lelkesek – mondta a szervezőpedagógus.

MÁTÉ BÁLINTNÉ, szervezőpedagógus: ,,Esténként három- négy óra hosszát is itt töltöttünk, hogy elkészüljünk időben vele. Most pedig, hogy már látjuk, hogy miről szól ez a dolog egyre több helyszínt ajánlanak, hogy hova tudnunk még elmenni a város többi iskoláiba, óvodáiba, ez a 23. helyszínünk a mai napon és még jövő héten is megyünk és akkor lezárul a kiállítás egy úti naplóval kell még elszámolnunk és akkor végeztünk a feladattal.”

A vándorkiállítást az igazgatóhelyettes nyitotta meg.

SOMODI RUDOLFNÉ, igazgatóhelyettes, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,A 8. i osztály ezzel az előadásával, a képekkel, a műsorral felszeretné hívni a figyelmet, bolygónk, a Föld problémáira.”

Az elkészült alkotások jól ábrázolják, hogy mennyi veszély fenyegeti a környezetet és azt is, hogy hogyan óvhatjuk meg a pusztulástól. A plakátok nagy sikert arattak, Cegléden több helyszínen is bemutatták őket. Ha a diákok pályamunkái a legjobbak közé kerülnek, horvátországi nyaralást nyerhetnek.