Ilonka nénit köszöntötték

815

A szeretet, a boldogság és a munka a hosszú élet titka Ilonka néni szerint, aki tegnap ünnepelte a 90. születésnapját. Nemcsak a család és az önkormányzat, hanem az Idősek otthona lakói is részt vettek a köszöntésben. Ilonka néni három éve él az intézményben és nagyon elégedett – mint mondta.

Családja, barátai és a város önkormányzata kívánt jó egészséget és boldogságot Ilonka néninek a 90. születésnapja alkalmából.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Nagyon sok szeretettel köszöntöm a családja körében, mert ritkaság, hogy ilyen sokan eljönnek a születésnapot megköszönteni. Isten éltesse sokáig ebben a körben és kívánom, hogy ilyen derűsen élje még a napjait, sokáig az otthonban.”

Az alpolgármester átadta a város színeiből összeállított virágcsokrot és a két emléklapot. Egyet a miniszterelnök aláírásával, egy másikat a város polgármesterének kézjegyével. Kónya Ágnes önkormányzati képviselő pedig egy ajándékcsomaggal köszöntötte Ilonka nénit, aki utána arról beszélt, mi a hosszú élet titka.

SZABADI JÁNOSNÉ: ,,Talán az, hogy a szeretet, a boldogság, a jó egészség és a munka. Ez teszi lehetővé azt, hogy az ember hosszú életen át tudjon élni és dolgozni. Elmentem nyugdíjba 87-ben, két hét után hívtak a kórházba, ott dolgoztam anyaggazdálkodóként, még öt évig, úgy hogy 93-ban mentem nyugdíjba azóta nyugdíjas vagyok.”

A nyugdíj előtt a tanácsnál dolgozott pénzügyi osztályon, majd egy vállalatnál boltelszámolóként. Ilonka néni már az idősek otthonában él, de családja mind a mai napig rendszeresen látogatja.

SZABADI JÁNOSNÉ: ,,Egy gyerekem van, egy lányom van, egy lányunokám van, egy kis dédunokám van, aki most másodikos lett. Mind összetartunk még a családdal, szeretettel és amíg módunk van mindig együtt vagyunk.”

Ilonka néni azt is elmondta, hogy nagyon elégedett az ellátással, mindenki kedves és segítőkész vele az intézményben. Valamint beszélt arról is, hogy mit üzenne a fiataloknak.

SZABADI JÁNOSNÉ: ,,Azt, hogy türelem és meggondolandó minden lépés. Komolyan és nem hányaveti módon, hanem megfontolva minden lépést és amit fel tud mutatni azt megbecsülni és nem elherdálni.”

Nemcsak a családja és az önkormányzat ajándékozta meg, az otthon lakói is kedveskedtek neki. Az ünnepi koccintás után közösen fogyasztották el a finom tortákat.