Ismét a gimisek nyerték az Atlétika Kupát

1043

Ismét a Kossuth Lajos Gimnázium nyerte az Unghváry Atlétika Kupát. A versenyen a város összes középiskolájából neveztek diákok, hogy megmérettessék magukat. Az egésznapos versenyen öt számban bizonyíthattak a diákok.

Mintegy 100 diák vett részt a Kereskedelmi iskolában rendezett Unghváry Atlétika Kupán. A versenyen 60 méteres futásban, távolugrásban, magas ugrásban, súlylökésben és 200 méteres váltófutásban mérték össze ügyességüket a fiatalok.

TÓTH RÓBERT, testnevelő tanár: ,,’99 óta rendezzük meg Unghváry Atlétika Kupát, de volt egy jó pár éves kihagyás sajnos. De most már elmondhatjuk, hogy harmadik éve rendszeresen sikerül megrendeznünk a versenyt. A célja az, hogy összehozzuk a gyerekeket, megismerjék egymást a tanulók, illetve, hogy a sportok királynőjében is össze tudják mérettetni magukat, ez a legfőbb cél és hogy jól érezzék magukat.”

Az atlétika még mindig közkedvelt sportág a diákok körében – mondta a pedagógus. A fiatalok azért szeretik, mert kevés gyakorlással és persze egy kis ügyességgel jó eredményeket tudnak elérni. A diákokat az igazgató, Baranyi Tibor is köszöntötte.

BARANYI TIBOR, tagintézmény-vezető, Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,Most már azt lehet mondani, hogy évről évre újra megszervezzük az Unghváry Atlétika Kupát a város középiskolái csapatai között. Azért, hogy lehetőséget biztosítsunk számotokra, hogy összemérjétek tudásotokat és egy jót sportoljatok itt a mai napon.”

A város összes középiskolájából neveztek fiatalok. Az egyik gimis diák, Duhaj Áron például a súlylökés számban indult.

DUHAJ ÁRON: ,,A tesi tanárom mondta nekem, hogy ez a kupa egy nagyon jó megmérettetés az iskolák között és a súlylökés számban indulok, hiszen mindig is súlyt löktem, már egészen kilencedik óta ezt gyakorlom és mindig is szerettem.”

Áron arról is beszélt miért tartja fontosnak a rendszeres mozgást.

DUHAJ ÁRON: ,,Szerintem a tanulás mellett a mozgás is nagyon fontos a középiskolások életében és az egészséges élethez nélkülözhetetlen.”

Az idei Kupát a gimisek nyerték. Második lett a Kereskedelmi iskola, harmadik pedig a Közgazdasági iskola.