Tortakülönlegességet kóstoltok az óvodások

1808

Szentgyörgyi álma nevű torta különlegességet kóstolhatták ma meg az Újvárosi cukrászdában a Báthori utcai óvodások. A kicsiknek minden évben kedveskedik Lajos Mary és a körzet képviselője, Károly Ferenc.  A süteménnyel a Nobel-díjas magyar tudós Szent-Györgyi Albert előtt tisztelegnek, és minden egyes összetevője szimbolikus jelentéssel bír.

Gyerektömeg lepte el az Újvárosi Cukrászda teraszát ma délelőtt. Az üzlet tulajdonosa Lajos Mary és a körzet képviselője Károly Ferenc készült meglepetéssel a Báthori utcai óvodásoknak. A kicsik megkóstolhatták a Szentgyörgyi álma elnevezésű tortát, amin majdnem egy évig dolgoztak a szakértők. Ez a sütemény egy nagyon finom, könnyed és kevésbé édes alkotás – mondta a mestercukrász.

LAJOS MARY, tulajdonos, Békebeli Cukrászda: ,,Gyakorlatilag egy kakaós piskóta alapra készült, azon van egy csokoládé krém, természetesen a kakaóra való indíttatással. Erre került egy diós piskótalap, ami kávéval van átitatva, hiszen Szent-Györgyi Albertnek nagyon sok ébren töltött órájába került mikorra a citrátkört felfedezte. Ezen van egy nagyon könnyű ivory krém és ebbe ágyaztuk bele azt a különleges vitaminzselét, amit púderpaprikával ízesítettünk. Hiszen Szent-Györgyi Albert ebből vonta ki a C-vitamint.”

A Báthori utca óvodásait évről évre vendégül látja a cukrászda. Mindig más finomsággal várják a kicsiket.

LAJOS MARY, tulajdonos, Békebeli Cukrászda: ,,Ebben a Feri, a mi képviselőnk partner évek óta, hogy közösen várjuk a gyerekeket. Tulajdonképpen elég sok olyan család van, ahol hiányzik az apa és a Feri ezt a szerepet nagyon nagy kedvvel tölti be nagyon szívesen beszél a gyerekekkel, szívesen foglalkozik velük. Úgy, hogy mi ennek nagyon örültünk, hogy mellé tudott állni a kis foglalkozásunknak.”

A kicsik jó ízűen fogyasztották a különleges tortát. Nem hagytak egy falatot sem az edényükben.

ELIZABET: ,,Ízlett a sütemény? Igen. Milyen ízeket éreztél rajta? Csokit és almát, meg pudingot. Van-e kedvenc édességed? csoki-eper töltéssel.”

Nem csak a cukrászda tulajdonosa készült meglepetéssel, a gyerekek a Szent György nap alkalmából megtanult dalokat adták elő a cukrászüzlet teraszán.