Ismét Cegléd adott otthont a regionális döntőnek

680

Idén is a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola rendezhette meg a  Bolyai Természettudományos Csapatverseny regionális döntőjét. A megmérettetésre öt iskola 196 diákja érkezett. A legjobbak márciusban, az országos döntőben versenyezhetnek tovább. 

A Bolyai Társaság szervezésében negyedik alkalommal érkeztek diákok a megmérettetésre a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolába.

SÁGI ANIKÓ, szervezőpedagógus: ,,Nagyon örülök neki, hogy évről évre egyre többen jönnek, hiszen idén 196 gyerek méri össze a tudását. Öt iskolából érkeztek, Albertirsáról két iskola képviselteti magát, a többiek pedig ceglédiek, tehát egy kis helyi döntőnek is nevezhető, ami most itt zajlik a tantermekben.”

A feladatok igen változatosak, osztályonként eltérőek.

SÁGI ANIKÓ, szervezőpedagógus: ,,Ötödik-hatodik osztálynak természetismerettel kapcsolatos kérdések, a kicsiknek harmadik-negyedik osztályosoknak környezetismerettel kapcsolatos kérdéseik, hetedik-nyolcadikosoknak viszont nagyon tág a fogalomköre, hiszen fizika, kémia, technika, földrajz és biológia is szerepelhet a kérdések között. Egy, ami minden osztálynál megegyezik, hogy nem az általános iskolai anyagot kérdezik, hanem annak már egy elvontabb változatát.”

A világ dolgaira nyitott gyerekeknek jó esélyei vannak a Bolyai Természettudományos Versenyen – hangsúlyozta a szervezőpedagógus.

SÁGI ANIKÓ, szervezőpedagógus: ,,Én azt szoktam mondani, hogy születésünktől kezdve tanulnunk kell ennek a gyönyörű világnak a szabályait. Hogy ha valaki odafigyel és a híradásokat is figyeli és mindemellett még az iskolai anyagokat is megtanulja, annak nagyon jó esélyei vannak a Bolyai Természettudományos versenyen.”

A tét nem kicsi, hiszen csak a legügyesebbek, legjobb feladatmegoldók mehetnek tovább az országos megmérettetésre.