Fontos év vár a városvédőkre

1227

Az összefogás szép példája többször is látható volt a Városvédő és Szépítő Egyesület tavalyi munkája során – hangzott el a szervezet éves közgyűlésén. Az egyesület idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jeles alkalomra egy könyv is készül. A közgyűlésen részt vett az alpolgármester is, aki a város 2017-es költségvetéséről tartott előadást.

A városvédők számára az a legfontosabb, hogy minél többet tegyenek a városért. Idén is sok a terv, de a tavalyi év sem telt tétlenül – mondta az egyesület elnöke, Kocsis István.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,A graffitik lefestése, virágok ültetése az Ipartestület Székháza előtt, a Bedei emlékmű rendbetétele, fákat ültettünk. Mindemellett nagy örömömre szolgál, hogy ma beszéltem a szobrásszal, úgy néz ki, hogy március végén, április közepére készen lesz az a hófehér márványból készült pókbangó szobor, amit a mi egyesületünk felajánl a városnak, abból az alkalomból, hogy mi 30 évesek vagyunk.”

Az ifjú városvédők is lelkesen vesznek részt a különböző akciókban. Most az ő létszámuk is gyarapodott.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: ,,A Várkonyi iskolával kötöttünk egy együttműködési szerződést és szép létszámmal jelentkeztek. Már részt vettek egy ismerkedési délutánon, a fenyőfadíszítésen és az elért helyezésünk nekik is köszönhető. Február 25-én farsangot szervezünk nekik, ahol játékos vetélkedő is lesz.”

A közgyűlésen részt vett az alpolgármester is. Hegedűs Ágota a város 2017-es költségvetését mutatta be.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Nagy öröm számomra, hogy olyan dolgok is helyet kaptak benne, ami a Városvédő és Szépítő Egyesület szívügye és már régóta, hogy úgy mondjam rágjátok a fülemet, hogy ezt és azt is meg kellene csinálni és mindig azt kellett mondanom, hogy nincs rá pénz. Talán az idén többet tudunk a város szépészeti oldalára fordítani, ami gondolom ennek az egyesületnek nagyon fontos.”

Például egyebek mellett elkezdik a Szabadság tér felújítását, és a remények szerint a Sportcsarnok bontását és az új építését.  Az alpolgármester beszámolója után kérdéseket tehettek fel az egyesület tagjai.