Ismét nyertek a serdülők

598

A Ceglédi Kék Cápák három korosztálya is bajnoki mérkőzést játszott vasárnap. A serdülők nyerni tudtak, míg az ifi és az U11 kikapott.

Az ifjúsági csapat az első mérkőzését játszotta vasárnap. A Tökölt fogadták, akik ellen sajnos nem sikerült nyerni. Két kulcsjátékos sérülés miatt pályára sem tudott lépni a Cápáknál, de a játékot vállalók között is többen betegen, sérülten játszottak.

Női kézilabda NB II

Ifjúsági

Ceglédi Kék Cápák – VSK Tököl 12-17 (5-9)

Cegléd: Törőcsik Fruzsina, Kopcsa Karolina, Hornyik Orsolya (kapusok), Petrovics Fruzsina 6, Ványi Flóra 4/1, Rajkort Beatrix 1, Mód Klaudia 1, Kazai Fanni, Pék Lili, Koncsik ella, Dúzs Szófia, Kovács Alíz, Petró Csenge

Jakab László edző: Kishitűen nem lehet kézilabdázni! Ezen a mérkőzésen azt láttam a lányokon, mintha soha életükben nem kézilabdáztak volna. Ha így állnak hozzá, akkor nagyon kínos meccsek várnak ránk. Remélem, hogy fejben átértékelik és a technikai hiányosságokat küzdéssel tudják majd pótolni.

Serdülő

Az egyesület fennállása óta először nevezett az Országos Serdülő Bajnokságba, ahol a csapat a III. osztályba kapott besorolást. A múlt heti dunaújvárosi győzelem után a serdülőcsapat a második forduló hazai mérkőzésén is nyerni tudott, melyen a Budaörs volt az ellenfél.

Országos Serdülő Bajnokság

Ceglédi Kék Cápák – Budaörs 20-18 (7-5)

Cegléd: Kopcsa Karolina, Hornyik Orsolya (kapusok), Koncsik Ella 6, Mód Klaudia 3, Veres Anna 3/2, Petrovics Fruzsina 2, Peszeki Laura 2,  Fehér Natália 2, Fedák Antónia 1/1, Kovács Alíz 1, Kazai Fanni, Farkas Fruzsina, Takács Viktória

Spolmin Roberta edző: A mérkőzés elején kicsit körülményes volt a támadójátékunk, ugyanakkor a múlt heti meccsünkhöz hasonlóan a védekezésünk jól működött, és a kapusok is jól teljesítettek. Mondhatni, egy kicsit hullámzott a játékunk: voltak gólcsendes időszakok, de mindig volt olyan a csapatban, aki a sorozatos jó megoldásaival előre tudta mozdítani a csapatot. Sok technikai hibánk volt, és időnként bizonytalanok voltunk támadásban, de védekezésben ismét sikerült labdákat szereznünk, így tudtunk javítani. Le kell redukálnunk a hibáinkat, hogy ne legyen ennyire hullámzó a játék képe. Összességében gratulálok a lányoknak, jól küzdöttek és remélem, hogy ez a győzelem újabb lendületet ad nekik a következő fordulókhoz.

U11

Az U11 Alsónémediben kezdte meg versenysorozatát az Országos Gyermek Bajnokságban. Az idei kiírás szerint nincs bajnoki tabella és góllövőlista, sőt még a gólok szerzőit sem rögzítik hivatalosan, amivel a szövetség arra ösztökélné az egyesületeket, hogy a gyerekek ne a győzelem reményében, hanem a játék öröméért lépjenek pályára…

Országos Gyermek Bajnokság, U11

Euronovex USE Tápiószele – Ceglédi Kék Cápák 30-5 (14-4)

Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Orlov Katinka 2, Omelka P. Kíra 2, Tóth Fruzsina 1, Pokorny Szintia, Horváth Evelin, Kovács Panna, Csombai Mirella, Kapusi Annamária, Dengi Csenge

Gyömrői KA – Ceglédi Kék Cápák 21-9 (10-3)

Ceglédi gólok: Pokorny Szintia 3, Omelka P. Kíra 3, Orlov Katinka 2, Horváth Evelin 1.

Pudics Zsolt edző: Fennállásunk legnehezebb U11-es szezonját kezdtük meg. A legtöbb gyerek csak az iskolakezdés után csatlakozott hozzánk, így egyelőre nem is tudunk mindenkit versenyeztetni. Változtatnunk kell az eddigi nevelési rendszerünkön, mert szinte mindegyik csapat előttünk jár azzal, hogy U9-es és U10-es bajnokságban szereplő gyerekekből építik fel U11-es csapatukat, nálunk pedig itt játsszák első meccseiket a kis Cápák. Nagy a lemaradásunk, de hihetetlen lelkesek a gyerekek, így hónapról hónapra feljebb tudunk majd zárkózni. A mostani meccseink Dávid és Góliát csatáját idézte, én mégis megdicsérem a csapatot, mert az utolsó percig küzdöttek a lányok.