Javítják az Örkényi utat

1396

100 méteres szakaszon javítják az Örkényi út burkolatát. Megerősítik az út szélein az alapot, továbbá aszfaltoznak majd – mondta a polgármester. Megvizsgálják, hogy ez a technológia mennyire télálló, hogyan bírja az igénybevételt. Ezek után pedig tavasszal döntenek majd arról, hogy mi a legjobb megoldás az egész útszakasz rendbetételére.

Munkagépek dolgoztak ma az Örkényi úton. A rossz állapotban levő útszakasz már régóta problémát okoz a környéken élőknek, hiszen a hatalmas kátyúk balesetveszélyesek.  Az önkormányzat már régóta vizsgálja a különböző lehetőségeket, most ismét sor kerül az egyik megvalósítására.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,A mostani felállás szerint a szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy elsődlegesen a vízelvezető rendszernek a kiépítését kell megoldani, hiszen addig nincs értelme az utat javítani, amíg az útról nem folyik le a víz. Ezután az önkormányzat úgy döntött, hogy még az idei tél beállta előtt egy 100 méteres szakaszon próbajelleggel kipróbálunk egy olyan technológiát, hogy az út szélének a szélső részén az alap megerősítés és egy aszfaltozás történik meg.”

A 100 méteres szakasz aszfaltozásának a költsége 1 millió 700 ezer forintba kerül, a csapadékelvezetési rendszer kialakítása pedig további költségeket jelent majd.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,A jelen ismereteink szerint ez a legolcsóbb megoldás és hosszú távú megoldást is jelenthet. Kiépítjük ezt és tavasszal megvizsgáljuk, hogy mennyire télálló, mennyire bírja az így megerősített útburkolat az igénybevételt. És ezek után a következő évben dönteni fogunk arról, hogy milyen megoldást tudunk találni az Örkényi út rendbetételére.”

Az elmúlt években egyébként már többször is foglalkozott a város ezzel az útszakasszal, de előfordult, hogy akadályba ütköztek – mondta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Sajnos a körzet képviselőjével nem sikerült megfelelő párbeszédet kialakítani és sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt időszakban maga a képviselő úr volt, aki többször akadályozta azt, hogy mi előrébb tudjunk lépni. Hiszen mindegyik megoldás, ami volt különböző vélt indokokkal mindenféle egyéb problémákat látott. Többször kijött, leállította itt a karbantartási munkálatokat.”

A körülbelül 5 km hosszú Örkényi út rendbetétele majd 200 millió forintba kerülne, amit az önkormányzat csak pályázati források segítségével tudna megvalósítani.