Jó idő, jó kapás, jó hangulat

1175

Jó idő és a telepítés után bőséges halállomány várta a hétvégén az Éhmann Ferenc vándorkupa résztvevőit. Az eseményt már ötödik alkalommal szervezte meg a Ceglédi Barátság Horgász Egyesület.

Korábbi bajnokukról, horgásztársukról nevezték el évekkel ezelőtt azt vándorkupát, amit idén tökéletesen kegyeibe fogadtak az égiek is. Gyönyörű idő várta a több mint 30 résztvevőt az ötös tóhoz. A résztvevők reggel hétkor regisztráltak, de csak a sorsolás után foglalják el helyüket. Ettől, az ügyességüktől, felszereléstől és persze a szerencsétől is függ ki mennyi és mekkora halat fog. De az a tapasztalat, hogy nem is ez a lényeg. A családias a hangulat – ami ezt az egyesületet egyébként is jellemzi – hangsúlyozta az egyesület elnöke. Évről évre igyekeznek fejlődni és szépülni is – ehhez több helyről is kapnak segítséget.

TAKÁCS ISTVÁN elnök Ceglédi Barátság Horgász Egyesület: „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az önkormányzat segítségét. Nem sűrűn fordulunk hozzájuk ilyen olyan segítségért, de eddig a lehetőségekhez képest mindig megadták, amit kértünk. Nagy örömmel közlöm, hogy a tó körüli utca nevet is kapott, Barátság utcának kereszteltük el.”

A verseny is barátságos hangulatban telt és nem feltétlenül az eredmény a fontos.

TAKÁCS ISTVÁN elnök Ceglédi Barátság Horgász Egyesület: „Három versenyzőnk is nagyon szép eredményt ért el és a kis horgászok is. Úgy tűnik, hogy van utánpótlás is. Szeretném kiemelni azt is, hogy a környezetre nagyon odafigyelünk. Örülök, hogy a városközpont is szépül, de ezzel párhuzamosan mi is a környezetünket szebbé tesszük.”

A tóban egyébként többfajta hal is található és olyan is, ami hamarosan már nem lesz. Egy neves halbiológus tanácsát kérik ki időről időre – így fog eltűnni például a lénai tok. De így is maradnak fajták bőséggel.

TAKÁCS ISTVÁN elnök Ceglédi Barátság Horgász Egyesület: „Jellemzően ponty – a magyar ember legkedveltebb hala – nagymértékben fordul elő. Párhuzamosan ezzel csuka, süllő balin, harcsa és keszegfélék. De az nem annyira jellemző.”

Miközben a horgászok a szákot igyekeztek telepakolni, a szervezők természetesen azon igyekeztek, hogy a tányérok is megteljenek majd finomsággal. 100 adag székelykáposzta készült.