Jótékonysági főzés az Abonyi Speciális Otthonban

1615

500 adag babgulyást főztek, több tucat édességet és üdítőt vittek ma az egyik dánszentmiklósi civil szervezet tagjai az Abonyi Speciális Otthon lakóinak. Az intézmény nyílt napján így szerettek volna kedveskedni az ott élőknek.

Sokan kíváncsiak voltak az Abonyi Speciális Otthon nyílt napjára. Hiszen ilyenkor betekintést nyerhetnek az intézmény és a lakók életébe – mondta Benke Zoltán.

BENKE ZOLTÁN, intézményvezető: ,,9 éve indult azzal a céllal, hogy egy kicsit megmutassuk magunkat a világnak. Most elmondhatjuk, hogy tényleg nagyon sokan vagyunk és nagyon sok helyről. Nem csak Magyarországról, vannak holland vendégeink és érkeznek még Bécsből és Galantáról is.”

Az idei nyílt nap különlegessége az volt, hogy a környező településekről többen meglepetéssel készültek a lakóknak. Egyebek között a Kóbor Betyárok és a Dánszentmiklósi Virgonckodók fogtak össze. Az ötletet pedig épp az egyik lakó ihlette, akit csak Komeszként ismertek Dánszentmiklóson.

KÁNYA ZSOLT, szervező: ,,Dánszentmiklóson élek most már több mint harminc éve és megismertem mikor odaköltöztem Sanyi bácsinak a fiát Sanyikát, akit Komesznak ismert mindenki a faluban. Sajnos az idősek már nincsenek köztünk és a Sanyi bekerült ide az otthonba. Sokat gondolkoztunk azon, hogy hiányzik a faluból. Meglátogattuk őt egy karácsony előtt.”

Az akkori látogatás nagyon megérintette a csapatot – mondta Kánya Zsolt – és elhatározták, hogy valamilyen módon rendszeresen támogatni fogják az intézményt.

KÁNYA ZSOLT, szervező: ,,Sikerült már képviselőtársnőmmel hoznunk egy egész teherautónyi ruhát, aminek nagy hasznát veszik és volt egy álmom, mivel a csapatommal a Dánszentmiklósi Virgonckodókkal próbálunk különböző eredményeket elérni, hogy főzzünk ezeknek az embereknek. Az igazgató úr felkért minket, hogy a nyílt napjukon főznénk-e. Természetesen igent mondtunk.”

A kondérban már reggel javában rotyogott a babgulyás. 500 adag készült belőle.

KÁNYA ZSOLT, szervező: ,,Mellénk álltak nagyon sokan, például a Kóbor betyárok, a Duci csapat, Fakanál forgatók is. Tehát összefogtunk, a Nagykun hústól megkaptuk az összes húst, ami kellett. Azért 100 kg húsról beszélünk, aminek nagyon örülünk.”

De üdítőket és édességet is vittek a nyílt napra, valamint a Kóbor betyárok 80 ezer forintot ajánlottak fel az alkalomra. A programon a helyi zeneiskola növendékei is felléptek.