Nem kell behajtási engedély!

984

Senkinek-sem az ott élőknek, sem a vállalkozóknak–nem kell behajtási engedély a Budai út felújításának idején-tájékoztatta ma híradónkat a körzet önkormányzati képviselője. Dr. Ferenczi Norbert elmondta: a három kilométeres szakaszt az alapoktól kezdve felújítják, a munkák idején félpályán haladhat a forgalom.

A kivitelező, Euroaszfalt Kft. tájékoztatása szerint június 4-én, azaz hétfőn kezdődik a Budai út felújítása. Előzetes közleményükben az szerepelt, hogy a munkák idején csak a behajtási engedéllyel rendelkezők haladhatnak át a felújítandó, három kilométeres szakaszon. A körzet önkormányzati képviselője ma délután tájékoztatta híradónkat: nem kell behajtási engedély.

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: Nem szükségesek majd behajtási engedélyek a területre. Félpályásan lesz lezárva a Budai út, méghozzá Cegléd irányából Ceglédbercel irányába lehet majd haladni. Ez a praktikus haladási irány, ha balra, az Öregszőlőbe térünk be. Még egyszer mondom, nem fognak engedélyek kelleni. A kapcsolódó kommunikációt a Magyar Közút a hétfői napon ki fogja adni, akkor lesz végleges.

A félpályás lezárás a menetrend szerinti buszok közlekedésében sem okoz változást -tette hozzá a képviselő.

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő. Fontos azt tudni, hogy van Volánbusz közlekedés is és ha félpályáson megyünk, akkor ez is kérdés. De erre is van már válasz. Ceglédről Ceglédbercelre nem kérdés, de szemből is be fogják engedni a buszt. De mivel szemből néha busz jön, ezért még inkább felhívom az itt lakóknak a figyelmét arra, hogy ha lehet, kerüljenek. Használják az Öregszőlői dűlőket. El vannak gréderezve, jü munkát végzett a Várvag, jó lehet rajtuk közlekedni.

 A Budai utat a Cegléd táblától a Fürdő utcáig újítják fel. Először új útalapot építenek, majd arra két aszfaltréteget terítenek. Az érintett szakaszon elkészítik a padka rendezést, valamint az autóbusz-megállóhelyek és az ehhez szükséges járdaszakaszok kiépítését. Továbbá árokrendezést végeznek és a vízelvezető rendszert is felújítják. Behajtási engedély ugyan nem szükséges és az átmenő forgalmat sem korlátozzák a felújítás idején, de a félpályás lezárás némileg lassítja majd a haladást, így aki teheti, kerülje el a Budai utat, például a jövő hétvégi Laskafesztivál idején is-mondta Dr. Ferenczi Norbert. A felújítás szeptember 28-ig tart.