Jótékonysági koncert az Autista Háznak – Autizmus Világnap

1112

Az autizmus világnapja alkalmából szervez programot április másodikán Cegléden az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete. Vasárnap az autizmussal élő gyermekek alkotásaiból és az életükről szóló képekből nyíló kiállításra, majd sétára és a Sárik Péter Trió jótékonysági koncertjére várják az érdeklődőket.

Idén is színes programokkal készül az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete Cegléden az Autizmus Világnapján. A rendhagyó nap fő célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az autizmus spektrum zavarra, melynek okait még ma is kutatják.

RÓNAI JUDIT, gyógypedagógus, elnök, Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete: ,,Az idén igazán különlegessé szerettük volna tenni ezt a számunkra jeles napot. Kiállítást szervezünk, hagyományainkhoz híven sétát is, illetve egy jótékonysági koncert is színesíti ezt a napot.”

Vasárnap este negyed 7-kor rendhagyó kiállítás nyílik az autizmussal élő gyerekek alkotásiból. Utána pedig háromnegyed 7-kor indul a kék lufikkal való séta, mely az autizmussal élők elfogadását jelképezi.

RÓNAI JUDIT, gyógypedagógus, elnök, Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete: ,,Ezután a Kossuth Művelődési Központból átsétálunk a Városháza épülete elé, amit kék színnel fogunk megvilágítani, immár ezt is második alkalommal tesszük. Ezután, akik a koncerten is szeretnének részt venni a támogatói jegyek megvásárlásával megtehetik.”

A Sárik Péter Trió jótékonysági koncertje a Kossuth Művelődési Központban lesz. A befolyt összeget nemes célra szeretné költeni az egyesület. A Lövész utcai Autista Házban szeretnének további felújításokat végezni.

RÓNAI JUDIT, gyógypedagógus, elnök, Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete: ,,Játszóteret szeretnénk felújítani, ugyanis ez már elavult, tönkrement, használhatatlanná vált. Felújítani igazán nem is lehet, hanem szeretnénk lecserélni.”

Az egyesület minden erejével azon dolgozik, hogy az autizmussal élő gyerekeknek megfelelő környezetet teremtsenek. Ezért is szeretnék felújítani a játszóteret. A hinták, játékok alá szükség lesz majd még gumiszőnyegre – az EU szabvány miatt –  melyre az egyesület várja a támogatók jelentkezését. Április 2-án, vasárnap pedig minden érdeklődőt szeretettel várnak az Autizmus Világnapján rendezett programokra.