Jótékonysági kutyasétáltatás

998

Különleges látványban volt része azoknak, akik szombaton koraeste a városban voltak. Egy egész falka, világítós nyakörvvel ellátott kutyákkal sétáltak a lelkes gazdik, akik csatlakoztak a jótékonysági kutyasétáltatáshoz. A Gubody kerttől egészen a Református Nagytemplomig vonultak a kedvenceikkel, ahol a Tourinform iroda munkatársainak átadták az ajándékokkal teli cipősdobozaikat.

A jótékonysági kutyasétáltatást az Alfa Ceglédi Kutyás Egyesülete szervezte, akiket a cipősdoboz akció ihletett meg.

AUVALSZKY KATA, tulajdonos, Ceglédi Kutyatanoda és Kutyapanzió: ,,Nagyon sok szeretettel köszöntelek benneteket az első jótékonysági kutyasétáltatáson. Örülök, hogy ilyen sokan megjelentetek és örülök, hogy mindenki hozott kutyát is, illetve cipősdobozt a rászoruló gyerekeknek.”

Ahhoz, hogy minden rendben menjen a sétán, pár szabályt be kellett tartani a gazdáknak.

AUVALSZKY KATA, tulajdonos, Ceglédi Kutyatanoda és Kutyapanzió: ,,Egy két fontos dolgot el szeretnék mondani a séta elején, amire azért szeretném, ha odafigyelnénk. Tehát például ne úgy kerüljünk be a hírekbe, hogy szanaszét hagytuk a kutyakakit magunk után. Tehát hogy ha valaki nem hozott magával kakis zacskót, nyugodtan gyertek és kérjetek, ha szükség van rá.”

Nem csak a tisztaság, hanem a kutyák megfelelő szocializációja is fontos kérdés volt a programon.

AUVALSZKY KATA, tulajdonos, Ceglédi Kutyatanoda és Kutyapanzió: ,,A másik dolog, mivel a kutya ösztönlény, külön kértük, hogy jól szocializált kutyákat hozzunk, úgy látom itt minden rendben van, de azért legyünk körültekintőek. Figyeljünk oda arra, hogy ne legyen veszekedés a kutyák között. Tehát, aki nem biztos a kutyájában egy picit inkább maradjon le, mint hogy bármilyen probléma legyen belőle.”

A séta a Gubody kertből indult és egészen a Református Nagytemplomig tartott, ahol az ajándékokkal teli cipősdobozokat átadták a gazdik a Tourinform iroda munkatársainak. Végül egy közös kép erejéig az összes kutya és gazdája a templom lépcsőjére sorakozott.