Karácsonyi gála

785

Nagyon jó évet zár a Református Iskola Tornaköre, hiszen szép eredményekkel büszkélkedhetnek az idén. A karácsonyi gálán a szülők és az ismerősök is megnézhették mennyit fejlődtek egy év alatt a kicsik és megtekinthették a látványos tornagyakorlataikat is.

Szülők, ismerősök, családtagok töltötték meg a Református Iskola tornatermét. Mindenki kíváncsi volt a tornászokra, mennyit fejlődtek egy év alatt. Például a 12 éves Hornyik Vivien már elsős kora óta tornázik és nagyon szereti ezt a sportágat.

HORNYIK VIVIEN: ,,A szaltó miatt és mindig nagyon sok új dolgot tanulok. Jó hajlékony leszek, nagy koromba, jó lesz az alkatom meg ilyenek. –Milyen verseny eredményeid vannak, amire nagyon büszke vagy? – Most egyéniben legyőztem egy lányt és első lettem, számomra ez a legszebb eredményem, mert eddig még nem győztem le senkit, mindig engem győztek le és most ez.”

A Tornakör nagyon szép, eredményekkel teli évet zárt.

HALMI KATALIN, edző: ,,Boldogok vagyunk, hogy a gyerekek ilyen gyönyörű teljesítménnyel ajándékoztak meg minket az idén. Szerepeltünk kvalifikációs versenyen, onnan tovább jutottunk az országos bajnokságra és az országos bajnokságról mindenki tovább jutott az Európa Bajnokságra. Az őszi kupán már nem minden egységünk vett részt, de attól függetlenül a legszebb eredményeket kaptuk. Rengeteg aranyérem, ezüst, harmadik helyezés és negyedik helyezés.”

A másik edző, Váradi László már majdnem fél évszázada van benne a szakmában, nagyon büszke a gyerekekre.

VÁRADI LÁSZLÓ, edző: ,,Több, mint negyven éve vagyok benne a szakmában, ami tényleg szép idő. Itt hetente kétszer edzünk, azért ez nem az a teljesítmény mikor naponta edzettünk kétszer. Most pedig a gyakorlataik után nagy tapsot kapnak a szüleiktől, vagy az ismerősöktől és olyankor nagy vidámság és gyönyör van az arcukon. Hát ezért érdemes csinálni.”

A Református Iskola igazgatója is részt vett a karácsonyi gálán. Ő is köszöntötte a tehetségeket.

KÚTI LÁSZLÓ, igazgató, Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda: ,,Nagyon lelkesen készülnek hétről hétre és nagyon szép eredményeket érnek el és nagy szeretettel köszöntöm az edzőket, Halmi Katalint és Váradi Lászlót, akik olyan odaadással foglalkoznak velük és a polgármestertől is több dicsérő levelet kaptak már. Gratulálok ehhez nekik.”

Idén egyébként összesen 12 aranyérmet szerzett a tornakör. Az edzők azt is elmondták, hogy jövőre is hasonlók a célkitűzések. Márciusban kezdődik majd a versenyszezon.