Józsa Attila indulhat a serdülő Eb-n

597

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték meg hosszú szünetet követően az év első válogatóversenyét a serdülő korosztályban. Szombaton kötöttfogásban, vasárnap szabadfogásban mérték össze a tudásukat az indulók a három hét múlva Szófiában megrendezésre kerülő korosztályos Európa-bajnokságon való részvételért. A Ceglédi VSE birkózói mind a két napon 5-5 fővel szálltak harcba a válogatottságért.
Szombaton az 57 kg-ban szőnyegre lépő Józsa Attila három technikai tusgyőzelemmel jutott a döntőbe, ahol 6-1-es pontozással megnyerte a súlycsoportját. Ezzel kivívta az Eb szereplés jogát. Ugyanebben a súlykategóriában a még utolsó éves Budai Ferenc egy vereséggel és három technikai tusgyőzelemmel a harmadik helyen végzett.
Vasárnap a szabadfogás folytatta. Ebben a fogásnemben a válogatottsághoz a legközelebb a 62 kg-ban induló Mizsei Milán állt. Három győzelmet követően jutott a döntőbe, ahol szintén jól kezdett. Az első menetben egy akciót követően tusolta ellenfelét, de végül riválisa kimenekült ebből a szituációból. A második menetben egy lábra támadásból ellenfele levitte és egy orsóból többször átforgatta. Mizsei Milán ezzel elvesztette a mérkőzést és így az Európa-bajnoki részvétel lehetőségét is. Testvére, Ádám egy súlykategóriával fentebb, a 68 kg-ban vereséggel kezdett, de a vigaszágon tus- és technikai tusgyőzelmekkel a bronzéremig menetelt. A szabadfogásban is szőnyegre lépő Budai Ferenc az 57 kg-ban szintén vereséggel kezdett, de a vigaszágon aratott magabiztos győzelmeket követően ebben a fogásnemben is felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Serdülő válogatóverseny
Kötöttfogás
57 kg 1. Józsa Attila 3. Budai Ferenc
Szabadfogás
57 kg 3. Budai Ferenc
62 kg 2. Mizsei Milán
68 kg 3. Mizsei Ádám