Junior szabadfogású ob-n és diákolimpián a ceglédiek

615

Szombaton a diák II-es korosztály kötöttfogásban mérte össze a tudását Püspökladányban a diákolimpia országos döntőjén. A 14 súlycsoportban összesen 200-an szereztek indulási jogot a területi bajnokságokról, közülük 160-an léptek szőnyegre a döntőben. A Ceglédi VSE fiataljai közül 8-an vívták ki az indulás jogát, de egy sérülés miatt csak 7-en álltak rajthoz a megmérettetésen. A ceglédiek szép eredményt értek el a versenyen, öt érem mellett egy pontszerző helyet is begyűjtöttek. A döntőbe négy ceglédi is bejutott, de csak a 46 kg-ban Ungvári Tibor révén sikerült bajnoki címet szerezni. Ebben a súlykategóriában házi döntőre került sor, mivel Ungvári Tibor klubtársával, Manczák Martinnal küzdött meg a bajnoki címért. Mind a ketten három-három győzelmet követően jutottak a fináléba, ahol végül Ungvári Tibor győzött és így ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Szintén döntőbe jutott a 29 kg-ban Kiss Rómeó és 38 kg-ban Budai Ferenc, de már ott egyikük sem tudott győzni és így végül mind a ketten az előkelő második helyen végeztek. 42 kg-ban Nagy István egy győzelmet és egy vereséget követően a vigaszágra került, ahol három győzelem után bronzérmet szerzett. A ceglédiek a 26 kg-ban Máté Miklós révén egy ötödik helyezést is begyűjtöttek. A Cegléd a nem hivatalos csapatversenyben a második helyen végzett egy ponttal lemaradva Eger csapata mögött, megelőzve a harmadik helyezett ESMTK csapatát.
Eredmények
26 kg 5. Máté Miklós
29 kg 2. Kiss Rómeó
38 kg 2. Budai Ferenc
42 kg 3. Nagy István
46 kg 1. Ungvári Tibor 2. Manczák Martin
Csapat
1. Eger 29 pont
2. CVSE 28 pont
3. ESMTK 25 pont
Vasárnap a junior korosztály férfi és női birkózói mérték össze a tudásukat szabadfogásban. A férfi és női mezőnyben 10-10 bajnoki címet osztottak ki az országos bajnokságon. A 140 indulót felvonultató bajnokságon a ceglédiek 4 versenyzővel képviseltették magukat. A férfiaknál három, a nőknél egy ceglédi lépett szőnyegre a bajnoki érmekért.
A női mezőnyben Rehor Orsolya az 53 kg-ban állt rajthoz. Orsi remekül birkózott és mind a három ellenfele ellen tusgyőzelmet aratott úgy, hogy minden ellenfelét még az első menetben két vállra fektette. Ezzel megérdemelten szerezte meg a súlykategóriája bajnoki címét.
A férfiak mezőnyében Török Tamás a kötöttfogású bajnoki cím megszerzése után szabadfogásban a 61 kg-ban lépett szőnyegre. Az első mérkőzésén végig vezetett és a mérkőzés vége előtt pár másodperccel egy figyelmetlenséget követően az ellenfele egy lábra támadásból megfordította a mérkőzés, így egy ponttal kikapott. Ezt követően a vigaszágon már nem hibázott és a bronzéremig meg sem állt.
Mohella Flórián szintén a kötöttfogású bajnoki címe után szabadfogásban is rajthoz állt a 79 kg-ban. Ebben a fogásnemben is szépen menetelt és három győzelmet követően az elődöntőbe jutott, ahol a szabadfogású abonyi ellenfelével már nem bírt és így a bronzéremért léphetett szőnyegre az éremcsatában. Ezen a mérkőzésen is egy szabadfogású csepeli versenyző következett. Változatos, szoros csata alakult ki, de végül 12-10-re nyerni tudott és így Török Tamáshoz hasonlóan ő is bronzéremmel zárta a bajnokságot.
Eredmények
Női
53 kg 1. Rehor Orsolya
Férfi
61 kg 3. Török Tamás
79 kg 3. Mohella Flórián