Kábítószer terjesztőket fogtak

1246

Kábítószer terjesztő hálózatot számolt fel a ceglédi rendőrség. Tizenhárom gyanúsított közül kilencet őrizetbe vettek, velük szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem a gyanú. A gyanúsítottakat fokozott biztonsági intézkedések mellett ma szállították el Budapestre. A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett nyolc gyanúsított letartóztatására. Ők Cegléd, Kistarcsa, Gödöllő térségében terítették a kábítószert

A bűnügy gyanúsítottjai 2017-től egy olyan hálózatot építettek ki, melynek tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek. A kialakult rendszer szerint egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert. Ez közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt.

DR. GYUGYI CSILLA: főügyészségi osztályvezető ügyész, Pest Megyei Főügyészség: „A tényleges ügyletekre HÉV megállókban és a gyanúsítottak házaiban bonyolították le. 2018. szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság és több főkapitányság nyomozóinak, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség Vagyon-visszaszerzési Hivatala szakembereinek részvételével összehangolt akciót szervezett. Ennek keretében 13 gyanúsított házában tartottak házkutatást.”

A házkutatások során különböző típusú kábítószert, és a kábítószer értékesítésével összefüggő dolgokat: mérlegeket, tasakokat találtak és foglaltak le. Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított nyolc személy esetében okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás során megszöknének a hatóságok elől.

DR. GYUGYI CSILLA: főügyészségi osztályvezető ügyész, Pest Megyei Főügyészség: „Számolni kell azzal is, hogy szabadon védekezve összebeszéléssel megnehezítenék, veszélyeztetnék a nyomozás sikerét.  Mivel megélhetésük biztosítására, életvitelszerűen űzték a kábítószer kereskedelmet, fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el. A nyomozás jelenlegi szakaszában mindennek megakadályozása esetükben a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedések közül letartóztatás elrendelésével érhető el.”

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványozta a nyolc személy letartóztatásának elrendelését. Közülük hatot ma szállítottak el a ceglédi fogdából Budapestre. A bűnügyben ez ideig további tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként.