Kadet bajnoki címek és érmek

2027

November 2-án Csepelen rendezték az NB II-es csapatbajnokság egyik középdöntőjének oda- és visszavágóját. Ebben a csoportban az NB I-es gárdák második csapatai küzdöttek a döntőbe kerülésért. Így a ceglédiek a Csepel, a Pénzügyőr és a címvédő ESMTK-val kerültek egy csoportba. Meglepetésre a Csepel gyakorlatilag a tavalyi NB I-es bajnokcsapatát mérlegelte az NB II-be. Ez az jelentette, hogy a Cegléd nagyon nehéz csoportba került és a papírformának megfelelően a Csepeltől és az ESMTK-tól is vereséget szenvedett az oda- és visszavágón is, a Csepeltől 39-0 és 30-4 arányban, az ESMK-tól 31-5-ös és 29-8-as különbséggel. A Pénzügyőr ellen 25-8 majd 20-14-es győzelmet arattak a ceglédiek és ezzel a csoport harmadik helyén végeztek, ami azt jelenti, hogy az NB II 5-6. helyén végeztek. A pontos végeredmény a másik két csoport küzdelmeinek befejezése után derül ki.

Az NB II-es csapat tagjai: Kovács Árpád, Kecskeméti Krisztián, Józsa Attila, Sárosi Tibor, Mohella Flórián, ifj. Pap Attila, Szűcs Péter és Makula Ferenc.

Szombaton rendezték a 2016. évi kadet szabadfogású országos bajnokságot Dunaújvárosban. Érdekesen alakult a bajnoki címek sorsa, hiszen a kiosztott tizenegy aranyéremből mindössze csak három kategóriában tudott szabadfogású birkózó nyerni, míg a többiben a másik fogásnem versenyzői jeleskedtek. A száztizenöt sportolót felvonultató bajnokságon a ceglédiek a gyengébbik fogásnemben is remekül helytálltak, mivel a két bajnoki cím mellett még egy ezüstöt, két bronzérmet valamint két ötödik helyet is megszereztek. A bajnoki címeket a 46 kg-ban birkózó Kecskeméti Dávid és az 58 kg-ban induló Török Tamás nyerte. Török Tamás a súlycsoport válogatottját is legyőzte, így a verseny után a legjobb vendégversenyzőnek felajánlott különdíjat is átvehette. A ceglédiek ezzel az eredménnyel a csapatverseny második helyén végeztek a Dorog csapata mögött, megelőzve az ESMTK alakulatát.

Kadet szabadfogású országos birkózóbajnokság

42 kg 3. Lakatos Gusztáv

46 kg 1. Kecskeméti Dávid

50 kg 5. Filus Erik

58 kg 1. Török Tamás  2. Kovács Árpád 3. Tóth Levente 5. Kecskeméti Krisztián

+100 kg 5. Deák Martin

Csapatverseny

1. Dorog

2. CVSE

3. ESMTK