Karácsonyi cipősdoboz akció

892

Szerény körülmények között élő családok karácsonyát szeretné szebbé tenni az önkormányzat, ezért ,,cipősdoboz” akciót hirdet. Elsősorban jó állapotú, új vagy használt ruhaneműket, könyveket, iskolaszereket, játékokat, műszaki cikkeket várnak. Kérik, hogy az ajándékokat cipős dobozba téve, becsomagolva a Tourinform Irodán adják le.

Ha segíteni szeretne nincs más dolga, mint hogy keressen egy cipősdobozt és olyan ajándékokkal töltse meg, aminek egy gyermek örülne.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, rendezvényszervező: ,,Mi is ahogy több városi intézmény is hirdeti már, az önkormányzatként is szeretnénk ebben az akcióban részt venni. Minél több családnak, vagy akár egy személynek is ajándékot gyűjteni. Várunk a már használaton kívüli cipősdobozokba elkészített ajándékokat.”

A dobozokat használt, jó állapotú és újonnan vásárolt kincsekkel lehet megtölteni. A szervezők kérik, hogy folyékony, törékeny tárgyakat és romlandó élelmiszereket ne tegyenek a csomagba.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, rendezvényszervező: ,,Tavaly hiány volt a nagyfiúkból, tehát a 14 év feletti fiú csomagokból, illetve a lány csomagokból is. Általában ilyen alsós, óvodás korosztályra gondolnak, tehát szeretném tolmácsolni, hogy rájuk is gondoljanak, ők is sokan vannak.”

A megtöltött doboz becsomagolása után a tetejére jól látható felirattal jelezzék, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják. A dobozok tartalmát átadás előtt átnézik, ezért az alját úgy rögzítsék a tetejéhez, hogy a csomagolás megsértése nélkül kinyitható legyen. Az elkészült meglepetésdobozokat legkésőbb december 14-ig adhatják le a ceglédi Tourinform Irodába.