Karácsonyi műsor a kollégiumban

789

Ünnepi hangulat, zenék, fények, előadások – karácsonyi műsorral kedveskedtek a diákoknak tegnap a Dózsa György Kollégiumban. Így talán még jobban a második otthonukként tudnak tekinteni a diákszállóra – mondta az igazgató, Farkas Albert. Az idei évben a ceglédi kollégium tagintézményévé vált a nagykőrösi diákszálló. Az oda járó növendékeket is közös ünneplésre hívták.

Egy kollégium akkor működik igazán jól, ha a gyerekek második otthonukként tekintenek rá – hangsúlyozta az igazgató.

FARKAS ALBERT, igazgató, Dózsa György Kollégium: ,,A célja az ünnepi műsornak az, hogy diákok úgy érezzék, hogy a kollégium a második otthonuk. Mi szeretnénk kedveskedni az idei évben hozzánk kerülő tagintézményünknek is, ezért áthívtuk a nagykőrösi kollégiumban lakó diákokat. S mint egy második otthonként, karácsonyi műsorral kedveskedünk a gyerekeknek.”

A kollégiumban egyébként az idei évben történtek változások, hiszen a nagykőrösi diákszálló a tagintézményévé vált. Így az eddig ott lakó 99 diák mellé, még 35 érkezett az intézménybe – mondta az igazgató.

FARKAS ALBERT, igazgató, Dózsa György Kollégium: ,,Nagy tervünk van jövő évre, hiszen január 1-jétől nemcsak fenntartója lesz a KLIK a Dózsa György Kollégiumnak, hanem működtetője is. Ezért szeretnénk majd olyan beruházásokat végrehajtani, amelyek fejlesztő jellegűek. Tudjuk, hogy itt kosárlabdacsarnok fog majd épülni a kollégium mellett és mindenféleképp olyan szobákat szeretnénk kialakítani, ahol szívesen megszállnak majd a sportolók is.”

A tegnapi karácsonyi ünnepségen nemcsak a kollégium diákjai, hanem a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola növendékei is műsorral kedveskedtek.

FARKAS ALBERT, igazgató, Dózsa György Kollégium: ,,Nagyon átélik, már több hete készülnek rá. Sőt versengés folyt azon, hogy ki vehessen részt a műsorban, úgy hogy bízom benne, hogy tudnak majd nekünk kedveskedni és meglepetést okozni.”

A karácsony a béke, a szeretet és a család ünnepe – hangzott el az ünnepi műsorban. ,,Még néhány nap és mi is haza utazhatunk, hogy együtt legyünk szeretteinkkel egy kis időre. A mai nap azonban a kollégiumi barátoké. Együtt idézzük meg ennek a csodálatos ünnepnek a hangulatát, amely azt üzeni nekünk, hogy merjünk adni önzetlenül. Figyeljünk egymásra és ápoljuk kapcsolatainkat.

A diákok karácsonyi hangulatot idéző produkciókkal léptek fel. Voltak, akik énekeltek és akadtak olyan diákok is, akik táncbemutatóval készültek.