Kátyúzás az Örkényi úton

1177

A balesetveszélyes lyukakat kátyúzták ma az Örkényi úton.  A hosszú évek óta tartó problémára ez sem végleges megoldás, hiszen az egész útszerkezet nagyon rossz állapotban van – mondta az aljegyző. De a mai munkálatokkal nagymértékben csökken a balesetek kockázata.

Nagy erőkkel dolgoztak ma az útjavító kátyúzó gépek az Örkényi úton. A hosszú évek óta lyukakkal teli, balesetveszélyes út állapotát javították az Ugyerban. Bár a mai munkálatok segítik majd a közlekedést, de ez még nem a végleges megoldás – mondta az aljegyző.

NAGY LAJOS, aljegyző: „Ennek egyrészt költségvetési és műszaki korlátai vannak, hogy nem lehet ezt a pályaszerkezetet olyan tartósan kikátyúzni, ami valóban hosszú időre megoldást jelentene. Ez az útszerkezet lényegében széthullik egy komolyabb marás, vagy vágás következtében.”

Továbbá az is probléma, hogy az út oldalán nincs semmi, amihez tapasztani lehet az aszfaltot –folytatta – és a vízelvezetés sem megoldott az út teljes hosszában.

NAGY LAJOS, aljegyző: „Nyilván a jövőben az a cél, hogy amennyiben az önkormányzatnak sikerül esetleg pályázati forrásból, vagy más állami forrásból pénzt előteremtenie ehhez, akkor lehetne egy teljes pályaszerkezet rekonstrukciót végrehajtani. Ennek több százmilliós költségei vannak.”

A városrész önkormányzati képviselője is örömét fejezte ki a munkálatokkal kapcsolatban.

HORVÁTH GÁBOR, önkormányzati képviselő: „Én annak örülök legfőképpen, hogy ez megértésre került. Láthatjuk, hogy végre azt is megérti az önkormányzat és ez ügyben köszönöm szépen a segítését polgármester úrnak is, hogy végre megértettük azt, hogy egy négy méteres szakaszra legalább szükségünk van, amin közlekedni tudunk.”

A lyukak kátyúzásával csökkent a balesetek kockázata is, így könnyebben tudnak közlekedni járműikkel azok, akik az Ugyerba tartanak.