Kerékpár regisztráció a városban

1131

Ma az Árpád utcai kerékpárüzletnél lehetett regisztrálni a kerékpárokat. A Ceglédi Rendőrkapitányság és a Városi Baleset-megelőzési Bizottság új programsorozatának köszönhetően a nyáron több időpontban és helyszínen is lesz erre lehetőség. A regisztráció mellett a kerékpár hiányzó kötelező tartozékait ajándékba adták a szakemberek.

Folyamatosan érkeztek a biciklisek ma délelőtt az Árpád utcai Kerékpár üzlet elé.

Ott volt most lehetőség a kerékpárok regisztrálására.

SZINKRON: SÓS ZSANETT, törzsőrmester, Baleset-megelőzési előadó, CRK: ,,A Ceglédi Rendőrkapitányság és a Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság egy új programsorozatot talált ki a nyárra való tekintettel. Ugyanis nyáron megnő a kerékpáros forgalom és a kerékpár lopások megelőzése érdekében most nem a Ceglédi Rendőrkapitányságon hajtjuk végre a kerékpár regisztrációt, hanem különböző kerékpárüzletek előtt. Most első helyszínünk a Molnár Kerékpár üzlet, ide jöhetnek a kerékpár tulajdonosok és regisztrálhatják a kerékpárjaikat.”

Nemcsak a bűnmegelőzésre fektetnek nagy hangsúlyt, hanem a balesetmegelőzésre is – hangsúlyozta a törzsőrmester. Ennek érdekében pedig átnézték a kerékpárokat, hogy megvan-e minden kötelező tartozék. A hiányosságokat pótolták. Küllő prizmákat, csengőt, lámpákat, illetve láthatósági mellényt adtak ajándékba a bicikliseknek. Sós Zsanett arról is beszélt, hogy mi a haszna a kerékpár regisztrációnak.

SÓS ZSANETT, törzsőrmester, Baleset-megelőzési előadó, CRK: ,,A kerékpár kap egy matricát, hogy rendőrségen regisztrált ez egy ingyenes szolgáltatás a Ceglédi Rendőrkapitányság részéről. Ennek fő célja, hogy már egy visszatartó erő legyen az elkövetőknek, hogy látja, hogy rajta van ez a matrica és kétszer is meggondolja, hogy eltulajdonítsa a kerékpárt. Valamint, hogy ha esetleg ellopják a kerékpárt mivel regisztrálva van és a nyilvántartási rendszerbe is felkerül ez a sorszám, így könnyebben megtalálja a rendőrség ezeket a regisztrált kerékpárokat.”

A programra egészen fiatalok is ellátogattak. Darányi Zselyke például 7 éves és mint mondta nagyon szeret kerékpározni.

DARÁNYI ZSELYKE: ,,Már azóta biciklizek, amióta megkaptam a biciklimet a hetedik születésnapomra.”

Zselyke anyukája is nagyon elégedett volt a programmal.

FODOR EDIT: ,,Én 100%-ig hasznosnak tartom. A gyerekek és a felnőttek is, nem kell bemennünk a rendőrkapitányságra, nem kell külön időpontot kérnünk a regisztrációhoz, Sós Zsaniék nagyon aranyosan elmondták, hogy mivel kell felszerelni a bicikliket, hiányosságainkat pótolták és így biztonságban vannak a bringák.”

Augusztusban újra lesz lehetőség a kerékpár regisztrációra. A helyszínekről és az időpontokról a Ceglédi Városi Televízió honlapján tájékozódhatnak majd.