Későn jött szépítés

518

A labdarúgó NB II huszonnegyedik fordulójában a Kaposvár együttesét fogadta a sárga mezben pályára lépő Ceglédi VSE. A találkozót Bogár Gergő vezette, segítői Punyi Gyula és Márkus Péter voltak.
A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, míg a kapura a Kaposvár veszélyesebb volt. 2-1-re meg is nyerte a találkozót. De nézzük az eseményeket azok sorrendjében:
10. perc: Ádám bal sarok felé tartó szabadrúgását védte Mursits.
Hét perccel később ismét szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Ekkor Vachtler léc alá tartó lövését ütötte szögletre a Vasutas kapusa.
20. perc: Egy hosszú indításánál Oldal előzte meg a védőt és a kapujából kiinduló Slaktát. Fejesét – ami egyébként mellé ment volna – még a vonal előtt utolérte a kaposvári játékos.
32. perc: Közel a 16-oshoz Tömösvári szánta el magát lövésre. Alig ment mellé a labda.
37. perc: Beliczki lövése csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. Nem valószínű, hogy Mursits meg tudta volna óvni kapuját a góltól.
Két perccel később jobb oldalról érkezett a beadás a hazai kapu előterébe. Pontosan a felugró Tömösvárihoz, akinek fejese védhetetlenül vágódott a léc alatt a hálóba. 0-1.
A 45. percben Nagy Tamás szabadrúgása után Oldalhoz került a labda. A nem túl erős lövést Slakta elvetődve biztosan védte.
Fordulás után, az 54. percben Pallagi röviden gurította kapusa felé a labdát, Beliczki megszerezte azt, így nagy helyzetbe került. Lövés helyett viszont cselezett. Oda is lett a hatalmas lehetőség.
A 74. percben a nem sokkal azelőtt beálló Rajczi kapott egy remek indítást. Már csak a kapussal állt szemben. A kapujából kiinduló Mursits védte a lövést, majd Tömösvári ismétlését is menteni tudta.
A 87. percben Nagy Krisztián húzott el a baloldalon. Két védőn is túljutva az alapvonal közeléből kapu elé játszott. A labda Rajczihoz került, aki közelről nem hibázott. 0-2.
A 89. percben Pallagi a labdaszerzés után mintegy 30 méterről életerős lövést eresztett meg. A labda a jobb alsó sarkot kevéssel elkerülve ment mellé.
Már a hosszabbításban, a 92. percben szépített a Cegléd. Ekkor Nagy Tamás a Kárász elleni szabálytalanságért megítélt pontrúgásból ívelte középre a labdát, amit a nagy kavarodásban végül Szilágyi közelről kotort a kapuba. 1-2.