Keszthelyi Luca újból magyar bajnok magasugrásban

805

A BOK csarnokban rendezték meg a hétvégén a 2018. évi fedettpályás serdülő magyar bajnokságot, amelyen 4 ceglédi atléta képviselte városunkat: Keszthelyi Luca, Juhász Anna, Gál Fanni és Tóth Nikolett.

Keszthelyi Luca nagy versenyben 170 cm-es ugrással, megnyerte a magasugrást, így ezzel a bajnoki címmel immár ötszörös magyar bajnok lett! Luca most lépett a serdülő korosztályba, ahol a 14 és 15 évesek versenyeznek. Eredménye azért is nagyszerű, mert mint kis 14 éves serdülő megverte az egy évvel idősebbeket, ami nem volt könnyű feladat. A végére csak ketten maradtak versenyben, a kecskeméti Barna Patrícia és Luca, s Lucának maximális teljesítményt kellett kihozni magából a győzelemhez. A 170 cm-es ugrásával 5 cm-rel megjavította a 14 évesek korosztályos országos csúcsát, így már összességében 9 korosztályos országos csúcsot tart.

Juhász Anna 60 m gáton és távolugrásban indult, s a cél a saját egyéni csúcsának a megjavítása volt. Anna nagyszerű versenyzéssel közel 4 tizedet javítva csúcsán 10,28 mp-el a középmezőnyben végzett 60 m gáton. Távolugrásban 420 cm-rel a mezőny második felében végezve fejezte be a versenyzést.

Gál Fanni 60 m-es síkfutásban indult és javította meg saját egyéni csúcsát. Futamában 7 versenyző közül holtversenyben a 4. helyen végzett  9,25 mp-es idővel, ami nagyon szép teljesítmény.

Atléta lányaink a 4×200 m-es váltóban is indultak Keszthelyi Luca, Juhász Anna, Gál Fanni és Tóth Nikolett felállásban és 1,58 mp-es idővel 27 csapat közül a 22. helyen végeztek.

 

Luca 170 cm-es ugrásáról a videót itt lehet megnézni: https://youtu.be/6OYNTLYzXSI